Πολιτιστικά

Πολιτισμικός τουρισμός: Παρουσία Υφυπουργείου στα αεροδρόμια

Ολόκληρο το χρόνο θα είναι η παρουσία του Υφυπουργείου Πολιτισμού στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αλλά μελλοντικά και στο λιμάνι της Λεμεσού και στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο Γιάννης Τουμαζής είπε ότι «το Υφυπουργείο Πολιτισμού στοχεύει να έχει το δικό του χώρο στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, όπου θα αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, είτε μέσα από διάφορα αντικείμενα, είτε πληροφοριακού υλικού αλλά και τη σύγχρονη δημιουργία».

Δηλαδή, εξήγησε, «θα πληροφορούμε το κοινό για το τι συμβαίνει στην Κύπρο, τι κάνουν οι καλλιτέχνες, τι υπάρχει στα Μουσεία και ποια Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στο νησί, μέσα από αντικείμενα της χειροτεχνίας, ή άλλων σημαντικών Κύπριων δημιουργών».

Στόχος συνέχισε είναι «να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση, με διαδραστικό τρόπο και με οπτικοακουστικά μέσα, όχι μόνο στον ειδικό χώρο που θα δημιουργήσουμε, αλλά και σε άλλους χώρους στα δύο αεροδρόμια, ώστε ο επισκέπτης να έχει μια συνεχή πληροφόρηση και επαφή με το τι γίνεται στην Κύπρο από πλευράς πολιτισμού».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο πολιτισμικός τουρισμός είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο και υπολογίζεται πως 40% του παγκόσμιου τουρισμού, επισκέπτεται μια χώρα, όχι μόνο για τον ήλιο, τη θάλασσα ή το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για να γνωρίσει τον πολιτισμό της».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τουμαζής είπε πως «θα ξεκινήσουμε από το αεροδρόμιο Λάρνακας και ευελπιστώ ότι σύντομα θα είμαστε και στο αεροδρόμιο της Πάφου. Στο μέλλον θα υπάρχει παρουσία του Υφυπουργείου Πολιτισμού στο λιμάνι Λεμεσού αλλά και στη μαρίνα της Αγίας Νάπας».

Σημείωσε ακόμα ότι «από την 1η Ιουλίου που ξεκίνησε η λειτουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού, έχουμε θέσει ως στόχο στις πύλες εισόδου της Κύπρου να έχουμε μια σοβαρή παρουσία, η οποία θα είναι ολόκληρο το χρόνο».

Σχετικά νέα

X
Translate »