Ταξίδι

«Πόλεμος» τιμών για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Πηγή: philenews.com

Αρκετοί είναι αυτοί που αναμένουν τη στιγμή που -αν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο και στις χώρες προορισμού- θα αναχωρήσουν για χειμερινές διακοπές, δεδομένου ότι χιλιάδες Κύπριοι στερήθηκαν τις διακοπές στο εξωτερικό κατά τη θερινή περίοδο.

Μπορεί ακόμη ο υδράργυρος να είναι στα ύψη, αλλά από πολλούς άρχισε ήδη η έρευνα στο διαδίκτυο για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων τους επόμενους μήνες.

Υπό κανονικές συνθήκες και πριν την πανδημία του κορωνοϊού, από τον Οκτώβριο άρχιζε η αναζήτηση εισιτηρίων και μόλις βρισκόταν φθηνός ναύλος γινόταν και η κράτηση.

Πριν τον κορωνοϊό, κατά τους χειμερινούς μήνες, στους αγαπημένους προορισμούς Κυπρίων που μπορούν και θέλουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό συγκαταλέγονταν και περιοχές της βόρειας Ευρώπης, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη και Πράγα. Φυσικά, ποτέ δεν απουσιάζουν προορισμοί στην Ελλάδα.

Φέτος, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και για το κλείσιμο ενός αεροπορικού εισιτηρίου μετράει και το επιδημιολογικό ρίσκο σε κάθε χώρα. Η αβεβαιότητα δημιουργεί δισταγμό και, για ορισμένους, ακόμη και τα εξαιρετικά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να μην είναι αρκετά για να ταξιδέψουν, έως ότου σταθεροποιηθούν οι συνθήκες υγείας και η οικονομική κατάσταση. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν, εξάλλου, κράτηση από τώρα, καθώς δεν ξέρουν τι συνθήκες θα βρουν στον προορισμό τους όταν και αν τον επισκεφτούν.

Σχετικά νέα

X
Translate »