Πολιτιστικά

Ν. Αναστασιάδης: Αξιόλογο έργο το ανακαινισμένο Μουσείο της Λάρνακας

Πηγή: inbusiness.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στη Λάρνακα, τέλεσε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου της πόλης της Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εγκαινιάσαμε σήμερα το ανακαινισμένο Μουσείο της Λάρνακας, ένα πραγματικά αξιόλογο έργο το οποίο αναδεικνύει την Ιστορία και τη σχέση της Λάρνακας με την αρχαιότητα, της αρχαιότερης πόλης της Κύπρου.

Ένα Μουσείο το οποίο με τα νέα μουσειολογικά δεδομένα εκθέτει την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορική πορεία που έχουμε διαδράμει και το πιο σημαντικό σαν αποτέλεσμα της ανακαίνισης, της επέκτασης, οι επισκέπτες που προ της ανακαίνισης δεν υπερέβαιναν τις δύο χιλιάδες, σήμερα υπερβαίνουν τις 11 χιλιάδες.

Να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν, να ευχαριστήσω θερμά τη Διευθύντρια και τα στελέχη του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Να ευχαριστήσω τον Υπουργό Μεταφορών για το ενδιαφέρον που επέδειξε και την επιμονή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο στην εξέλιξη – είχε σχεδιαστεί αρχικά πιο περιορισμένα για επέκταση και ανακαίνιση – στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα των αναδεικνυομένων αναγκών, επεξετάθη με αποτέλεσμα το κόστος να ανέλθει στο 1,4 εκ. ευρώ, κάτι που άξιζε τον κόπο.

Και θέλω θερμά να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτού του σημαντικού για την πόλη της Λάρνακας και την Ιστορία της πατρίδας μας και του πολιτισμού μας, έργου».

Νωρίτερα, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε τις εργασίες για την Γ΄ φάση ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, στην περιοχή Ορόκλινης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο και στη συνέχεια επιθεώρησε τον χώρο, όπου βρίσκονταν τα διυλιστήρια πετρελαιοειδών, στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας – Δεκέλειας, συνοδευόμενος από την Υπουργό Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδoυ.

Σχετικά νέα

X
Translate »