Οικονομία

Με βιολί και λαούτο υποδέχτηκαν στη Λάρνακα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζον

Με βιολί και λαούτο από μουσικούς ντυμένους με κυπριακές παραδοσιακές στολές, οι Αρχές του λιμανιού Λάρνακας υποδέχτηκαν σήμερα τους 900 επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Για την υποδοχή του “Crown Irish” στήθηκε στην προβλήτα παραδοσιακό γλέντι με κουμανταρία και ζιβανία, δείγμα της κυπριακής φιλοξενίας και παράδοσης.

Ο ιδρυτής της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού Λάρνακας Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι επιβάτες προέρχονται από Αίγυπτο και Ισραήλ, ενώ απέπλευσαν από το Ισραήλ. Οι επιβάτες συμμετέχουν σε εκδρομές που διοργανώνονται στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το κέντρο της πόλης για φαγητό και ψώνια.

“Το πλοίο θα είναι εδώ για 24 ώρες και έχουμε προγραμματισμένα 24 πλοία για αυτή τη σεζόν. Έχουμε ήδη συνομιλίες με μεγάλες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων για να είμαστε πιο ενισχυμένοι του χρόνου.”
Ο κύριος Αλεξάνδρου διευκρίνισε ότι από το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν Κύπριοι πολίτες, ενώ σύντομα θα υπάρχουν νεότερα για τα δρομολόγια από Λάρνακα προς Ισραήλ, Αίγυπτο και Λίβανο.

Σε ότι αφορά στα κατασκευαστικά έργα για τη Μαρίνα Λάρνακας που έχουν ήδη αρχίσει, ο κύριος Αλεξάνδρου ανέφερε ότι έχει ανακατασκευαστεί ο κεντρικός δρόμος, έχουν γίνει κλαδέματα δέντρων και κατεδαφίσεις παλιών υποστατικών, ενώ άμεσα θα αρχίσει η ανέγερση εστιατορίου, καφετέριας και παιχνιδότοπου.

“Ευελπιστούμε ότι μέσα Ιουνίου, θα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις πόρτες μας με εκδηλώσεις. Πριν από τον Κατακλυσμό θα έχουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας που θα διοργανωθεί μέσα στη Μαρίνα από 9-13 Ιουνίου 2022.”

 

Σχετικά νέα

X
Translate »