Όμορφα της Πόλης

Με παραστάσεις, θέατρα και συναυλίες στηρίζουν τα πυρόπληκτα παιδιά

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Για την πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους για στήριξη των παιδιών που πλήγηκαν από τη φονική πυρκαγιά στις κοινότητες των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο στιχουργός και Πρόεδρος του Κέντρου, Σταύρος Σταύρου.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και δημιουργικής απασχόλησης των πυρόπληκτων παιδιών, το Κέντρο τους προσφέρει δράσεις που περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, αφηγήσεις παραμυθιών, μικρές συναυλίες και παραστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, την επόμενη κιόλας μέρα της πυρκαγιάς, το Κέντρο είχε απευθύνει πρόσκληση σε όλο το καλλιτεχνικό δυναμικό της Κύπρου ώστε να προτείνει δράσεις που θα προσφέρουν στήριξη και ενασχόληση στα παιδιά των πληγεισών περιοχών, κάτι το οποίο έλαβε εξ αρχής τεράστιο ενδιαφέρον.

Οι δράσεις προσφέρονται τόσο στο σχολείο Ιαματικής που λειτουργεί και ως θερινό σχολείο για τα πυρόπληκτα παιδιά, αλλά και στις ίδιες τις κοινότητες τα απογεύματα.

«Είμαστε συγκινημένοι με την αναταπόκριση του κόσμου στις περιοχές αυτές. Το έχουν ανάγκη. Είναι κάτι που τονίζουμε από την πρώτη στιγμή μετά την πυρκαγιά ότι το δικαίωμα του παιδιού στον ελεύθερο χρόνο και τον πολιτισμό, δεν τα διαπραγματευόμαστε»

Ο κ. Σταύρου επεσήμανε ότι το κέντρο επιθυμεί να δώσει τεράστια έμφαση στο δικαίωμα του παιδιού ειδικά σε περιόδους κρίσης και τόνισε πως ο πολιτισμός είναι πάντα ένα χρήσιμο εργαλείο για στήριξη των πυρόπληκτων ανθρώπων.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »