Περιβάλλον

Μαζεύτηκαν 77 κιλά σκουπίδια από την Παραλία Μαζωτού

Ο δεύτερος καθαρισμός της εκστρατείας καθαρισμού παραλιών Wish you were Clean Vol IIΙ, πραγματοποιήθηκε στην παραλία Μαζωτού στην Λάρνακα.

Η Νεολαία Οικολόγων, η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, το Center for Social Innovation και ο οργανισμός RESEΤ Cy μαζί με τους εθελοντές που συμμετείχαν δυναμικά στον καθαρισμό μάζεψαν 77 κιλά σκουπίδια σε 2 μόνο ώρες.

Τα αποτελέσματα καταγραφής σκουπιδιών έδειξαν ότι το 72% ήταν πλαστικά απορρίμματα κυρίως μικρά κομμάτια πλαστικού, καθώς και τενεκεδάκια ποτών, πλαστικές συσκευασίες τροφίμων κ.α. Τα αποτελέσματα δείχνουν για ακόμα μια φορά ότι η πηγή ρύπανσης είναι οι ανθρώπινες δραστηριότητες και η κακή διαχείριση των αποβλήτων στις παράκτιες περιοχές.

Σε δήλωση της, η Κυριακή Γιαννουρή, γενική γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, δήλωσε τα εξής: «Για ακόμη μια φορά προχωρούμε σε καθαρισμούς παραλιών, απομακρύνοντας από τις ακτές μας απορρίμματα και σκουπίδια, επειδή δεν έτυχαν σωστής διαχείρισης πριν απορριφθούν. Στην πλειοψηφία τους τα σκουπίδια που συλλέγηκαν είναι πλαστικά είτε σε πλήρη μορφή, είτε σε μορφή θραυσμάτων (μικροπλαστικά), τα οποία είναι επιβλαβή τόσο για τη βιοποικιλότητα της περιοχής όσο και για την ανθρώπινη υγεία, αφού καταλήγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο πιάτο μας.”

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε, όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που συμμετείχαν στον καθαρισμό, περνώντας ένα κυριακάτικο πρωινό στην παραλία καθαρίζοντας και διασκεδάζοντας μαζί μας. Η προσπάθεια για θάλασσες κι ακτές, ελεύθερες και καθαρές, από σκουπίδια, δεν ολοκληρώνεται εδώ. Ο επόμενος καθαρισμός παραλίας προγραμματίζεται για την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 στην παραλία Lady’s Mile στη Λεμεσό.

Σχετικά νέα

X
Translate »