Αλέξανδρος Ηλία

Λιμάνι – Μαρίνα: Να χαρούμε τη στιγμή και όλοι μαζί να το γιορτάσουμε

Του Αλέξανδρου Ηλία

Οι εξελίξεις στο θέμα της μεγάλης επένδυσης του λιμανιού – μαρίνας μονοπώλει το ενδιαφέρον τις τελευταίες 5 μέρες, ελέω της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ Δη.Συ και ΑΚΕΛ μέσω της οποίας ανταλλάχθηκαν ανακοινώσεις οι οποίες επισκίασαν την επικείμενη υπογραφή της μεγάλης επένδυσης.

Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα είμαστε απέναντι ο ένας απ’ τον άλλο. Το υφιστάμενο Δημοτικό Συμβούλιο στα 4 χρόνια που είναι εκεί, έδειξε επίπεδο έκαναν πράξη (μέχρι σήμερα) αυτό που λέμε όλοι ”κόμμα μας η Λάρνακα” και αυτό είναι προς τιμήν όλων. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι 6 βουλευτές οι οποίοι από τη μέρα της εκλογής τους ο καθένας με τον τρόπο του συνεισφέρει για το καλό της  πόλης.

Αυτό που έγινε θα το θεωρήσω ως μια κακή παρένθεση και τίποτα περισσότερο. Μιλώντας προσωπικά χθες και με τις 2 κομματικές πλευρές, πήρα τις διαβεβαιώσεις απ’ όλους ότι βασικός στόχος ΟΛΩΝ, είναι η άμεση υπογραφή του συμβολαίου από τον επενδυτή. Η πόλη και ο κόσμος της αναμένουν δεκαετίες αυτή τη μεγάλη στιγμή που αναγεννήσει την πόλη μας και θα την οδηγήσει σε μια νέα εποχή.

Κανείς δεν μένει έξω απ’αυτό και ούτε πρέπει να σκαλίζουμε το παρελθόν. Ότι έγινε έγινε το 2014, τα πάντα είναι εκεί καταγραμμένα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Προσωπικά αυτό που κρατάω από τότε ως ένας από τους υποκινητές των κινητοποιήσεων, είναι η θέληση και η πίστη που είχαμε για μια Λάρνακα τουριστική , καθαρή που θα την απολαμβάνουν ντόπιοι και ξένοι. Μια Λάρνακα που να αλλάζει και να μας αρέσει. Αυτή η επιτυχία ήρθε με συλλογική προσπάθεια απ ‘ όλους κράτος, δήμος, κοινωνία. Ναι, ακόμη και ο ΠτΔ σε αυτή τη διαδικασία βοήθησε τα μέγιστα κάτι που παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Βύρας κατά την παρουσίαση του έργου και είναι προς τιμήν της κυβέρνησης που στήριξε εμπράκτως και σε άλλα θέματα έναν δήμαρχο από το αντίπαλο κόμμα.  Αυτά μας πάνε μπροστά.

Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει τις προσπάθειες του κ. Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Η επικείμενη επιτυχία ανήκει στην πόλη και στον κόσμο της και καλούμαστε όλοι να βάλουμε το σκαλιώτικο μας καπέλο και με το καλό να γιορτάσουμε τη νέα εποχή της πόλης μας δημιουργώντας πλέον τη νέα Λάρνακα, αυτήν που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Η δική μας γενιά μεγάλωσε με το όραμα και δυστυχώς πληρώσαμε το τίμημα της αδράνειας, αλλά και της έλλειψης οράματος για την πόλη . Χρέος της δικής μας γενιάς είναι να μετατρέψουμε το όραμα σε τρόπο ζωής για να την απολαύσουμε και εμείς και τα παιδιά μας.

Αναμένουμε λοιπόν τη μεγάλη ημέρα της υπογραφής και καλούμαστε ΌΛΟΙ να χαρούμε τη στιγμή και όλοι μαζί να το γιορτάσουμε 

Σχετικά νέα

X
Translate »