Όμορφα της Πόλης

Λάρνακα: Το γκράφιτι της 16χρονης Σάρας το “ευχαριστώ” στους εθελοντές αιμοδότες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Ένα γκράφιτι με πολλαπλά μηνύματα κοσμεί τη Λεωφόρο Γιώργου Χριστοδουλίδη στη Λάρνακα. Είναι το έργο που φιλοτέχνησε η 16χρονη μαθήτρια του Λυκείου Αραδίππου “Τάσος Μητσόπουλος” Σάρα Ελ Αλουανί, το οποίο από τη μια ευχαριστεί τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους και από την άλλη επισημαίνει τη σημασία της αιμοδοσίας.

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και την Όλγα Κωνσταντίνου, η 16χρονη Σάρα αναφέρει ότι χρειάστηκε μερικές εβδομάδες για να υλοποιήσει το έργο αφού λόγω της πανδημίας και σε συνδυασμό με τα μαθήματά της δεν ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Η ίδια τονίζει ότι μόλις μπορεί ηλικιακά να δώσει αίμα θα το πράξει με πολλή χαρά αφού γνωρίζει ότι με αυτή της την ενέργεια θα σώσει ζωές.

Όσον αφορά το έργο της αναφέρει:

“Είναι μηνύματα που εύχομαι να κάνουν κάποια διαφορά, να εμπνεύσουν ανθρώπους να γίνουν αιμοδότες”

Ένας ωραίος, δημιουργικός και “φρέσκος” τρόπος διάδοσης μηνυμάτων είναι τα γκράφιτι σχολιάζει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος ευχαρίστησε τη Σάρα για τη δημιουργία της.

“Το πρώτο μεγάλο ευχαριστώ είναι στη μονάδα αίματος για αυτή την τεράστια τους προσφορά στην ανθρωπότητα και τους συμπολίτες μας. Επίσης να τους συγχαρούμε για αυτή την πολύ έξυπνη πρωτοβουλία για να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες.”

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Κέντρου Αίματος Σωκράτης Μενελάου εκφράζει ευχαριστίες τόσο στον Δήμο Λάρνακας όσο και στη διεύθυνση του σχολείου αλλά και στην 16χρονη Σάρα που αφιέρωσε ώρες για να φιλοτεχνήσει το έργο αυτό.

Σχετικά νέα

X
Translate »