ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Καλωσορίζουμε την πλαστική χειρούργο Δρ. Ηλιάνα Στρούθου στους αρθρογράφους μας

Η ιστοσελίδα μας καλωσορίζει την Δρ. Ηλιάνα Στρούθου στην ομάδα αρθρογράφων μας. Η Δρ. Στρούθου μέσω της αρθρογραφίας της θα ενημερώνει το κοινό της σελίδα μας για θέματα που αφορούν την πλαστική χειρουργική.

 

Λίγα λόγια για την Δρ. Ηλιάνα Στρούθου

H Δρ Ηλιάνα Στρούθου μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου. Από πολύ νωρίς εξέφρασε την αγάπη της για την Ιατρική την οποία μετέτρεψε σε στόχο ζωής. Μετά την αποφοίτηση της από την βασική εκπαίδευση μετακόμισε στην Λειψία της Γερμανίας ακολουθώντας το όνειρο της. Σπούδασε στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λειψίας – Universität Leipzig, στο δεύτερο παλαιότερο σε συνεχή λειτουργία Πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Τελείωσε την ειδικότητά της στην Πλαστική, Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική σε μεγάλα Πανεπιστημιακά και ιδιωτικά Νοσοκομεία της Γερμανίας, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λειψίας, την Κλινική Αισθητικής Χειρουργικής και Κέντρο Μαστου στο Schwerin και την Κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής με Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου St. Georg στην Λειψία, η οποία κατέχει πιστοποιησεις ως Ηand Trauma and Replantation Center από την HTC/FESSH ( Hand Trauma Committee oft the European Societies for Surgery of the Hand) .

Εκεί της δόθηκε η δυνατότητα να εκπαιδευτεί στις πιο σύγχρονες τεχνικές κοσμητικής πλαστικής χειρουργικής, αποκατάστασης και μικροχειρουργίκής από παγκοσμίου φήμης επιστήμονες. Είναι κάτοχος διδακτορικού μετά από ολοκλήρωση έρευνας με θέμα «Role of bone morphogenetic protein 7 (BMP – 7) in appetite regulation and adipogenesis» σε συνεργασία με το κέντρο παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου της Λειψίας. Η πρακτική της εμπειρία ξεκίνησε με κοσμητικές επεμβάσεις σε ασθενείς μετά από χειρουργικές και μή θεραπείες νοσογόνου παχυσαρκίας καθώς επίσης και στην χειρουργική αφαίρεση καρκινωμάτων δέρματος. Στην συνέχεια ειδικεύτηκε στις αισθητικές επεμβάσεις προσώπου και μαστού αλλά και στην αποκατάσταση μαστού, μετά από καρκίνο.

Παράλληλα με τις δραστηριότητές της ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στην Διατροφική Ιατρική στο ινστιτούτο ΒΤΒ της Γερμανίας. Η Δρ. Στρούθου είναι κάτοχος πιστοποιητικού DAS (German Society of Senology), το οποίο δίνεται μετά από εκπαίδευση και εξετάσεις σε ειδικούς θεραπείας και αποκατάστασης μαστού μετά από καρκίνο.

Είναι ενεργό μέλος του DGPRÄG (German Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery), DGCH (German Society of Surgery), ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) και DAS (German Society of Senology). Μετά από 16 χρόνια διαμονής στη Γερμανία αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της ως πλαστικός χειρουργός από το Μάρτιο του 2020.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »