ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ο/H εκπαιδευτικός του σήμερα

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Εκπαιδευτικού που είχαμε , γίνεται κάθε χρόνο η αφορμή να θυμηθούμε τις αξίες και ιδανικά που καλείται να μεταδώσει ο κάθε Εκπαιδευτικός, ανεξαρτήτου βαθμίδας και θέσης. Ο κάθε ένας από εμάς, που έχει αυτό το δύσκολο ρόλο, καλείται σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, θεωρώ, να αντιμετωπίσει προκλήσεις.
-Οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται θέτοντας γερές βάσεις, ξεκινώντας από το δεδομένο ότι ο κάθε άνθρωπος γεννιέται με έμφυτη ανάγκη και επιθυμία να μάθει.
– Οι εκπαιδευτικοί, ως στήριγμα στη ζωή του ανθρώπου, καλούμαστε με υπομονή, ενέργεια και δημιουργικότητα, να ενσκήψουμε σε κάθε μαθητή αναπτύσσοντας τις δεξιότητές του.
-Καλούμαστε, ξεκινώντας από προσωπικό επίπεδο, να πάμε πίσω στις βάσεις μας, να αναζητήσουμε τις αξίες όπως μας παραδόθηκαν, να αντιληφθούμε ο καθένας το ρόλο του και την ευθύνη του.
-Το «μυστικό» είναι η αγάπη για την εκπαίδευση, η οποία θα οδηγήσει στην αμοιβαία εκτίμηση, ανάμεσα σε Δάσκαλο και Μαθητή.
-«Επιτυγχάνω στόχους και Προχωρώ», ας γίνει τρόπος ζωής για τον κάθε εκπαιδευτικό, ο οποίος στοχεύει στην εξέλιξη του κάθε μαθητή.

Σχετικά νέα

X
Translate »