Πολιτιστικά

Η Αννα Βίσση ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του Λάρνακα 2030

Πρέσβειρα του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Λάρνακα 2030» ανακηρύχθηκε σήμερα η τραγουδίστρια Αννα Βίσση.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Πλατεία Ευρώπης, κατά τη διάρκεια του 6ου Radisson Blue Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, ο Δήμαρχος της πόλης ανακήρυξε στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής και του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Λάρνακα 2030» τη Λαρνακιώτισσα τραγουδίστρια Αννα Βίσση σε Πρέσβειρα του «Λάρνακα 2030».

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την παρουσία της στην τελετή και είπε πως «σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ γιατί αγαπάμε τον τόπο μας. Σήμερα ο τόπος μας δείχνει ότι φιλοξενεί ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και δημιουργούμε πρεσβευτές και πρέσβειρες για το νησί μας».

Πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η Κύπρος, για 6η συνεχή χρονιά η Λάρνακα φιλοξενεί τον 6ο Radisson Blue Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας» και έδωσε συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες, στους εθελοντές αλλά και στους διοργανωτές.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε όλους ότι «θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σ’ αυτό που λέγεται συμπεριληπτικός εθελοντισμός. Φέτος η ιδιαιτερότητα είναι ότι στον Μαραθώνιο συμμετέχουν και άτομα με κινητικά προβλήματα, με αναπηρίες και με προβλήματα όρασης και σημασία έχει πραγματικά να συμμετέχουμε στο μέλλον που θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε πως «ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και όλοι σήμερα σ’ αυτή τη σημαδιακή εκδήλωση θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η Λάρνακα είναι ενωμένη στην συγκεκριμένη προσπάθεια. Ανθρωποι από τη Λάρνακα όπως του αθλητισμού και του πολιτισμού ενώθηκαν σ’ αυτήν την προσπάθεια» ανέφερε.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε όλους ότι «η Λάρνακα όχι μόνο θα αναπτυχθεί αλλά θα διατηρήσει την κουλτούρα, τον πολιτισμό και πάνω απ’ όλα την ανθρωπιά της. Ολοι μαζί είμαστε σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα για να οδηγήσουμε την πόλη μας ακόμα ψηλότερα» είπε.

Εξάλλου ο Ντίνος Λευκαρίτης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Λάρνακα 2030» απευθυνόμενος στην Αννα Βίσση είπε ότι είναι ένα άτομο που προώθησε τη Λάρνακα και έφερε πάρα πολλές χαρές στους πολίτες της πόλης.

Εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στην τραγουδίστρια «για την τιμή που μας έκανες να αποδεχθείς την πρόταση για να γίνεις Πρέσβειρα του «Λάρνακα 2030» ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «όλοι μαζί με τις προσπάθειες που κάνουμε θα τα καταφέρουμε. Το 2030 η Λάρνακα» θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σημείωσε.

Από την πλευρά της η Αννα Βίσση είπε ότι «σήμερα βρίσκομαι στη Λάρνακα, τη πόλη που γεννήθηκα, την οποία θυμάμαι να είναι μια μικρούλα πόλη και με την διοργάνωση σήμερα του Μαραθωνίου, πρέπει να κάνει όλους μας πάρα πολύ περήφανους».

Εξέφρασε ευχαριστίες στον Δήμαρχο Λάρνακας για την πρόταση να αναλάβει «το ρόλο της Πρέσβειρας στην προσπάθεια για ανάδειξη της πόλης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030» προσθέτοντας ότι «πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε και θέλουμε να τα καταφέρουμε για πάρα πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων ότι η Λάρνακα έχει αναπτυχθεί, έχει μεγαλώσει και έχει εξελιχθεί».

Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας: Ρεκόρ συμμετοχών και αθρόα προσέλευση (εικόνες)

Το μόνο μήνυμα που θέλω να περάσω, συνέχισε «είναι ότι όλοι οι άνθρωποι της πολιτικής αλλά και οι απλοί άνθρωποι, πρέπει να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τη πόλη μας και μέσα από αυτή την τροχιά ανάπτυξης που γίνεται, να κρατήσουμε ζωντανό, αυθεντικό και ατόφιο τον πολιτισμό μας. Η Λάρνακα διαθέτει μνημεία ιστορικής σημασίας που πρέπει να λάμψουν» είπε και σημείωσε πως «αυτός είναι και ο λόγος που θα γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030».

Η Αννα Βίσση εξέφρασε επίσης «τιμή, χαρά και ενθουσιασμό για την ανακήρυξη της ως Πρέσβειρα της Λάρνακας 2030».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »