Ταξίδι

Φθηνότερες και… σπανιότερες οι πτήσεις

Πηγή: philenews.com

Σύμφωνα με μελέτη του γραφείου ανάλυσης για τον τουρισμό ForwardKeys, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, και αφορά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων με αναχώρηση από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία προς τους τέσσερις κύριους προορισμούς της νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) οι τιμές ήταν κατά 15% χαμηλότερες τον Αύγουστο, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται στις συνδέσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, με -35% σε σχέση με το 2019. Οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ιταλία ή την Ισπανία, από τη Γερμανία προς την Ελλάδα ή την Πορτογαλία ή ακόμη από τη Γαλλία προς την Ελλάδα ή από την Ολλανδία προς την Ισπανία είδαν τις τιμές να πέφτουν κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, διαπιστώνει η Forward Keys. Μόνο οι πτήσεις από τη Γερμανία προς την Ιταλία, μια αγορά από την οποία οι εταιρείες χαμηλού κόστους αποχώρησαν μαζικά, είχαν αυξημένες τιμές εισιτηρίων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τον Ιούνιο, τα αεροπλάνα έχουν επιστρέψει επιφυλακτικά στον ευρωπαϊκό ουρανό με μια πιο σταθερή κυκλοφορία τον Ιούλιο, η οποία αυξήθηκε λόγω των θερινών διακοπών και κορυφώθηκε τον Αύγουστο, ενώ τείνει να μειωθεί ελαφρώς τον Σεπτέμβριο (-54% τις τρεις πρώτες εβδομάδες), σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurocontrol, η οποία είναι μάλλον απαισιόδοξη για τον Οκτώβριο, σε σχέση με το σενάριο ανάκαμψης που προβλέπει για την άνοιξη (πτώση κατά 57% τον Οκτώβριο ενώ για τον Απρίλιο προβλέπει πτώση 30%).

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα που προκαλεί στα ταξίδια και τις μετακινήσεις ο κορωνοϊός υποχρεώνουν τις εταιρείες να διαφοροποιήσουν προς τα κάτω τις χρεώσεις τους, έστω και περιορισμένα, παρά τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί από τον Φεβρουάριο φέτος και τις δυσοίωνες προβλέψεις για γρήγορη ανάκαμψη στον κλάδο.

Σχετικά νέα

X
Translate »