Άθληση

Φθινόπωρο γεμάτο με αθλητισμό στη Λάρνακα

Μαραθώνιοι στην ξηρά και στη θάλασσα στη Λάρνακα

Με τον τίτλο «Ένα ενεργό φθινόπωρο στη Λάρνακα» εξαγγέλλει η τοπική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα στην πόλη του Ζήνωνα τους επόμενους δύο μήνες. Ήδη το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο είναι προγραμματισμένοι αγώνες διεθνούς εμβέλειας, κυρίως δύο μεγάλοι μαραθώνιοι στην ξηρά και στη θάλασσα.

 

 

Το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος Ανοικτής Θάλασσας και το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης στην ανοικτή θάλασσα.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας και περιλαμβάνουν κούρσες 2,5 χλμ, 5 χλμ και 7,5 χλμ στις κατηγορίες των ανδρών, γυναικών, μικτή σκυταλοδρομία και παιδιών ηλικιών 14 μέχρι 17 ετών.

Από τις 13 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ένας ξεχωριστός αγώνας και πάλι στη θάλασσα.  Πρόκειται για τον διαγωνισμό Infinity Depth Games 5, έναν αγώνα που απευθύνεται στους λάτρεις των ακραίων σπορτς, οι οποίοι θα κληθούν να διαγωνιστούν σε βουτιά και αντοχή σε βαθιά νερά.

 

Κορύφωση με τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο στις 17 Νοεμβρίου

Φυσικά, η κορύφωση είναι ο φετινός τρίτος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου 2019. Ο Μαραθώνιος έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας και αναμένεται και πάλι να προσελκύσει χιλιάδες δρομείς, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές. Το πρόγραμμα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα και γίνονται δεκτές εγγραφές.

 

Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει επτά αγώνες με εκκίνηση και τερματισμό στο δημαρχείο Λάρνακας στις Φοινικούδες ως εξής:

Μαραθώνιος Δρόμος:  42.195 μέτρα που θα προσφέρουν έντονες στιγμές συγκίνησης στους θαρραλέους δρομείς που θα τα διανύσουν. Μια διαδρομή που, εκτός από την πανέμορφη φύση που τη χαρακτηρίζει, αποτελεί ιδανικό αγώνα για την καταγραφή ρεκόρ και εξαιρετικών επιδόσεων.

Ημιμαραθώνιος Δρόμος: 21.097 μέτρα για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο «μικρό αδερφάκι του Μαραθωνίου».

Ένας ασφαλής αγώνας με υψηλές προδιαγραφές που ανταπεξέρχονται ακόμα και στο γούστο των πιο απαιτητικών δρομέων.

Αγώνας δρόμου 10KM: Ο αγώνας δρόμου 10KM απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και έχουν την ενέργεια να κατακτήσουν 10 ολόκληρα χιλιόμετρα!

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

To RMHC® Fun Race 1KM: Απευθύνεται στους γονείς ή/ και κηδεμόνες των παιδιών κάτω των 10 ετών που θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα McDonald’sTM Kids Race 1KM, αλλά και σε όσους ενήλικες θέλουν με τη συμμετοχή τους να νιώσουν χαρά και τη συγκίνηση της γιορτής του Μαραθωνίου Λάρνακας.

Μέρος των εσόδων του RMHC® Fun Race 1KM θα αποδοθεί στο Ronald McDonald House Charities®Κύπρου, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό ο οποίος στηρίζει, σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες οικογένειες παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας να μείνουν μαζί κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης των παιδιών.

Εταιρικός Αγώνας Δρόμου 5KM: Ένας αγώνας που σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά με τους συναδέλφους σου, ενώ ταυτόχρονα θα τρέχετε για καλό σκοπό!

Με τη συμμετοχή σας σίγουρα θα διασκεδάσετε και θα αποκτήσετε μιαν υπέροχη εμπειρία που θα συζητάτε για καιρό και θα θέλετε να επαναληφθεί!

Αγώνας Δρόμου 5KM:  Τα 5 χιλιόμετρα μπορεί σε πολλούς να φαίνονται λίγα, αλλά δεν παύουν να ενθουσιάζουν με τις δυνατές συγκινήσεις που προσφέρουν.

Μια πρόκληση για όλους που λατρεύουν τις υπέροχες διαδρομές δίπλα στη θάλασσα αλλά και που αντέχουν τους έντονους ρυθμούς.

Αγώνας για παιδιά: Ο αγώνας δρόμου ενός χιλιομέτρου αποτελεί μια σύντομη διαδρομή που συμπεριλαμβάνει το McDonald’s™ Kids Race 1K.

Το McDonald’s™ Kids Race 1K είναι η ιδανική διαδρομή για να εισάγει τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ικανότητες στο πνεύμα του αθλητισμού.

Απευθύνεται για την ηλικιακή ομάδα από 4-17 χρόνων και είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές χάρη στην ευγενή υποστήριξη των McDonald’s™.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »