Οικονομία

ΦΩΤΟ: Έριξε άγκυρα στο λιμάνι Λάρνακας για 1η φορά το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris

Έριξε άγκυρα στο λιμάνι Λάρνακας για πρώτη φορά φέτος το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris, μεταφέροντας από τη Χάιφα 1600 πρόσωπα.

“Κατά την πρώτη του άφιξη το πλοίο μετέφερε 1600 άτομα ενώ ποσοστό πέραν του 50% των επιβατών του είναι επαναλαμβανόμενο”, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Δήμου, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης.

Προστίθεται πως «το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Χάιφα-Λάρνακα σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου. Φέτος υπολογίζεται ότι οι αφίξεις του στο λιμάνι Λάρνακας θα ανέλθουν στις 22, που είναι αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Περαιτέρω σημειώνεται ότι «το Crown Iris, χωρητικότητας δύο χιλιάδων ατόμων, θα διανυκτερεύει σε αρκετές από τις αφίξεις του στο λιμάνι Λάρνακας. Ορισμένοι επιβάτες θα συμμετέχουν σε εκδρομές στην επαρχία, όπως στα Λεύκαρα, στην Αθηένου και Χοιροκοιτία καθώς και σε άλλες γειτονικές πόλεις, ενώ η πλειοψηφία θα μεταβαίνει στο κέντρο της Λάρνακας”.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι παραμένει διαχρονικός στόχος της Λάρνακας η αύξηση των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι της.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο καπετάνιος και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου με τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους του ΕΒΕ και της ΕΤΑΠ Λάρνακας «συζητήθηκαν και θέματα που θα κάνουν πιο εύρυθμη την άφιξη του πλοίου στη Λάρνακα καθώς και άλλοι τρόποι συνεργασίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »