Πολιτιστικά

ΦΙΛΟΠΟΛ: Τιμήθηκε ο Σταύρος Σιδεράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2/2/24

Συναπαντήματα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας «Περί Λόγου και Τέχνης»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2/24 από τις 7:00 μέχρι τις 9:00 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, το τέταρτο Συναπάντημα Περί Λόγου και Τέχνης, αφιερωμένο στον σημαντικό καλλιτέχνη Σταύρο Σιδερά. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας με τη συνεργασία της Πολιτιστικής Κίνησης «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού» (ΦΙΛΟΠΟΛ).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε μικρής διάρκειας βίντεο με τίτλο «Stavros Sideras Career Tribute» στο οποίο γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση του έργου του πολυτάλαντου καλλιτέχνη, μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας με ποικίλα ταλέντα: Μουσικοσυνθέτης, τραγουδιστής, συγγραφέας, λιμπρετίστας, ποιητής, σεναριογράφος, θεατρικός παραγωγός, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει τον Σταύρο Σιδερά να μιλάει για σημαντικές στιγμές από την καλλιτεχνική του πορεία, μέσα σε ένα κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης. Ο καλλιτέχνης παρουσίασε επίσης αποσπάσματα από την τριλογία του, ένα έργο που ετοιμάζει αυτό τον καιρό και το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως το Magnum Opus του.

Η βραδιά εμπλουτίστηκε από τη μελωδική παρουσία της Νεφέλης Αντωνίου, του Μιχάλη Μεταξά και του Αλέξανδρου Τζέημς, που τραγούδησαν σε στίχους και μουσική του Σταύρου Σιδερά, ιδρυτή και προέδρου του σωματείου «Χάρισμα».

Στο τέλος της βραδιάς οι φίλοι και οι θαυμαστές του Σταύρου Σιδερά είχαν τη χαρά και την τιμή να τον απολαύσουν στο πιάνο, να ερμηνεύει τραγούδια σταθμούς στην καριέρα του. O καλλιτέχνης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να τραγουδήσουν μαζί του γνωστές ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δρ. Κώστας Κατσώνης, πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας. Για τη ζωή και το έργο του ποιητή, μίλησε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας, κ. Αγγέλα Καϊμακλιώτη, η οποία είχε και το συντονιστικό ρόλο της συζήτησης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Τα Συναπαντήματα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, πραγματοποιούνται στο Οίκημα της Στέγης κάθε μήνα και είναι αφιερωμένα σε λογοτέχνες, καλλιτέχνες, μουσικούς και άλλους πνευματικούς δημιουργούς.

Έχουν τον χαρακτήρα άτυπων εκδηλώσεων -κατά τα πρότυπα των Μπουάτ- στις οποίες δίνεται η ευκαιρία σε σημαντικούς δημιουργούς, νέους και παλαιότερους, να παρουσιάσουν το έργο τους και να συνομιλήσουν με το κοινό.

…….

Αγγέλα Καϊμακλιώτη
Πρόεδρος Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας
ΦΙΛΟΠΟΛ

……..

(Φωτογραφίες: Ιωάννα Παπαντωνίου)

Σχετικά νέα

X
Translate »