Τεχνολογία

Facebook: Θα λειτουργεί και ως backup για όσους ξεχνούν κωδικούς άλλων υπηρεσιων

Θέλοντας να διασφαλίσει την προστασία των χρηστών παρουσίασε το Facebook Login

Προς το παρόν, οι κωδικοί πρόσβασης είναι για όλους απαραίτητοι. Εάν τους ξεχάσετε, η διαδικασία για να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό από τον οποίο είστε κλειδωμένος είναι ανελαστικός και όχι τόσο ασφαλής όσο θα μπορούσε να είναι. Το Facebook θέλοντας να το αλλάξει αυτό και να τους καταστήσει ξεπερασμένους.

Η διάσκεψη προγραμματιστών F8 του Facebook έφερε την έναρξη της έκδοσης beta του Delegated Account Recovery, καθιστώντας το κοινωνικό μέσο κλειδί ασφάλειας backup σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε υπηρεσίες που δεν ανήκουν στο Facebook.

Η ιδέα: Αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβαση σας σε μια εφαρμογή ή έναν ιστότοπο, θα χρησιμοποιήσετε το Facebook για να επαληθεύσετε ότι είστε αυτοί που λέτε ότι είστε, κι αυτό θα το αποδείξετε μέσω ορισμένων ερωτήσεων, όπως η αναγνώριση φωτογραφιών των φίλων σας, για να συνδεθείτε στον άλλο λογαριασμό σας.
Σκεφτείτε την τελευταία φορά που ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης. Ο ιστότοπος στον οποίο προσπαθήσατε να συνδεθείτε σας στέλνει ένα σύνδεσμο στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο προκειμένου να σας επαναφέρει τον κωδικό ή να σας τον στείλει στο κινητό σας.

Το Facebook υποστηρίζει ότι η μέθοδός του είναι πιο ασφαλής. Η αποκατάσταση λογαριασμού του κοινωνικού μέσου λειτουργεί ακόμη και αν κάποιος αλλάξει τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, το Facebook έχει διασφαλίσει ότι θα αναγνωρίσει τη δόλια δραστηριότητά του και θα σας ειδοποιήσει αν κάτι φανεί παράξενο. Εάν, ας πούμε, το Facebook γνωρίζει ότι συνδέεστε πάντα μέσω του iPhone σας στην Καλιφόρνια, μια προσπάθεια σύνδεσης από τη Ρωσία σε ένα Android θα σας επισημανθεί.

Το Facebook θα παρέχει το Facebook Login σε όλους, έτσι ώστε όλες οι εταιρείες να τη χρησιμοποιούν ακόμη κι αν δεν εμπιστεύονται στο κοινωνικό μέσο την ταυτότητά τους.

Η νέα αυτή τεχνολογία, επιπλέον, θα ωφελήσει τους ανθρώπους που μόλις έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και μπορεί να έχουν λογαριασμό στο Facebook αλλά όχι ένα email ή αριθμό τηλεφώνου”.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Σχετικά νέα

X
Translate »