Υγεία

Έξαρση ιογενών λοιμώξεων – Επηρεάζουν κυρίως παιδιά

Αυτήν την περίοδο παρατηρείται αύξηση του αριθμού όσων προσβλήθηκαν από άλλες ιογενείς λοιμώξεις, εκτός του κορωνοϊού, που επηρεάζουν κυρίως τα παιδιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου. Την ίδια ώρα κάλεσε το κοινό να τηρεί τα μέτρα προστασίας, ενόψει και της εορταστικής περιόδου. 

Ερωτηθείς αν παρατηρείται έξαρση άλλων λοιμώξεων, εκτός του κορωνοϊού, αυτήν την περίοδο στα κρατικά νοσηλευτήρια, ο κ. Χαριλάου απάντησε ότι είμαστε στη χειμερινή περίοδο και, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουμε αρκετές ιογενείς λοιμώξεις αυτή την περίοδο. Σημείωσε ότι περισσότερο επηρεάζονται τα παιδιά με τον RSV, όπου βλέπουμε μια αυξημένη ροή περιστατικών στις παιδιατρικές κλινικές. «Και εκεί έχουμε πλάνο για αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Υπάρχει ένα δίκτυο παιδιατρικών κλινικών σε όλα τα νοσηλευτήριά μας, όπου παρέχουν την ιατρική φροντίδα εκεί και όπου χρειάζεται», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι ιογενείς λοιμώξεις δεν είναι κάτι νέο, εμφανίζονται κάθε χρόνο, ειδικά στα παιδιά. «Εκείνο το οποίο παρατηρήθηκε φέτος είναι ότι ήρθαν πιο νωρίς από ό,τι περιμέναμε. Συνήθως έρχονται περί τα τέλη Δεκεμβρίου, ήρθαν από τα μέσα Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου». Όπως είπε, ο λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι, ειδικά τα παιδιά, λόγω του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν, δεν είχαν εκτεθεί σε αυτό τον ιό, γι’ αυτό έχουμε αυτή την έξαρση αυτή τη δεδομένη στιγμή.

«Η έκκλησή μας προς τον κόσμο είναι, ειδικά αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, δηλαδή να παίρνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που μας συστήνουν οι ειδικοί: να φοράμε τη μάσκα μας, να κρατάμε αποστάσεις, να μη συνωστιζόμαστε σε χώρους κλειστούς και ειδικά σε χώρους χωρίς καλό εξαερισμό, ούτως ώστε να προλάβουμε τη νόσο», σημείωσε.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »