Πολιτιστικά

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ζουχουρί

Μετά την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Τα Νανουρίσματα του Κόσμου

Η Λάρνακα γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης στην Πλατεία Ζουχούρι. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Λάρνακας, η Λάρνακα 2030 Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Europe Direct Larnaca.

Η εκδήλωση περιελάβανε μια ανοικτή συζήτηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα,  την Ομάδα του Λάρνακα 2030, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λάρνακας και το Europe Direct Larnaca για το πώς οι νέοι οραματίζονται τη Λάρνακα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ο Γενικός Διευθυντής του Λάρνακα 2030 κ. Σπύρος Πίσυνος και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Λάρνακα 2030 κ. Κέλλυ Διαπούλη απάντησαν στα ερωτήματα των πολιτών και επιπλέον, άκουσαν και συζήτησαν τις εισηγήσεις και τις παρατηρήσεις τους.

Μέσα από τον διαδραστικό και εποικοδομητικό διάλογο, τον οποίο συντόνισε η Υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Δήμου Λάρνακας κ. Μυρτώ Κατσούρη, αναδείχθηκαν ζητήματα όπως το αίσθημα των πολιτών να ανήκουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό χώρο, τα οφέλη για τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα αναφορικά με το να είναι μια πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα και πολλά άλλα.

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, η Λάρνακα είναι η πόλη της Κύπρου που ενώνει πολιτισμούς και μέσα από τα έργα τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2030, η Λάρνακα θα είναι μια βιώσιμη πόλη με έμφαση στη πράσινη ανάπτυξη, τον σεβασμό στις ανάγκες όλων των πολιτών, την ανάδειξη της πολυπολιτισμικής κουλτούρας, που τη χαρακτηρίζει ως πόλη και τη σημαντική ενίσχυση της οικονομίας και της επισκεψιμότητας της πόλης.

Μετά την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Τα Νανουρίσματα του Κόσμου» σε παραγωγή του στιχουργού Σταύρο Σταύρου, σκηνοθετική επιμέλεια της Ελένης Αναστασίου και σκηνογραφία της Κωνσταντίνας Ανδρέου, όπου η μουσική συνάντησε τον λόγο και οι συνεντεύξεις απλών ανθρώπων έδεσαν με το video art.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »