Εκπαίδευση

Εικόνες διάλυσης στο Λύκειο Βεργίνας Λάρνακας, αφημένο στη μοίρα του 25 χρόνια

Πηγή: alphanews.live

Εικόνες διάλυσης χαρακτηρίζουν το Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα το οποίο κατασκευάστηκε πριν 25 χρόνια και έκτοτε δεν έχει τύχει καμίας συντήρησης.

Υγρασία, πεσμένοι τοίχοι, ξεκολλημένοι σοβάδες και πολλά άλλα προβλήματα είναι αυτά με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι 400 περίπου μαθητές του και οι καθηγητές.

Μιλώντας από το σημείο στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας, Κώστας Κώστα, είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, αλλά χρονολογείται.

Και σε αυτό το σχολείο όπως και σε άλλα σχολεία της πόλης της Λάρνακας, είπε ο κ. Κώστα, υπάρχουν πολλά προβλήματα και η εξήγηση είναι συγκεκριμένη, αφού, όπως τόνισε, τα σχολεία αυτά έχουν αφεθεί να λειτουργούν με πάρα πολλά προβλήματα χωρίς να γίνονται οι αναγκαίες συντηρήσεις.

Δυστυχώς, υπάρχει μια αναποτελεσματικότητα στο να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα λύσουν τα προβλήματα, ανέφερε ο κ. Κώστα, για να σημειώσει πως δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται τα σχολεία της Λάρνακας στην κατάσταση που έφτασαν, μόνο με μικροεπιδιορθώσεις.

Οι ειδικοί πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κώστα, λένε ότι δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα σοβαρό, όμως υπάρχουν συνεχώς προβλήματα, πέφτουν σοβάδες, σημειώνονται καταστροφές που «δημιουργούνται από την μη αποτελεσματική παρέμβαση των αρμόδιων αρχών».

«Το Λύκειο Βεργίνας είναι αθλητικό σχολείο, χωρίς όμως να υπάρχει αθλητικός χώρος. Υπάρχει μόνο μία αίθουσα 25 ετών στην οποία δεν έχει γίνει ποτέ κάποια αναβάθμιση του παρκέ, των αποδυτηρίων κτλ.
Όπως δήλωσε ο κ. Κώστα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με υποδομές του αθλητικού σχολείου.

«Πολλές φορές για αγώνες πηγαίναμε στο ΓΣΠ στη Λευκωσία – κι αν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι – γιατί είναι ο μοναδικός χώρος που υπάρχει παγκύπρια για να γίνονται κάποιοι αγώνες. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα»

Σχετικά νέα

X
Translate »