Όμορφα της Πόλης

Δήμος Λάρνακας: Με χαμηλά κτίρια, ελεύθερους δημόσιους χώρους, οπτικές φυγές και πολύ πράσινο το αύριο της Λάρνακας

Ανακοίνωση Δήμου Λάρνακας σε σχέση με την παρουσίαση του έργου Larnaka Land of Tomorrow

 

Έφυγαν οι εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών, και τώρα οραματιζόμαστε τη Λάρνακα του αύριο και είναι εντυπωσιακή 🏖️
Η παρουσίαση του ”Larnaka Land of Tomorrow” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, από τον Όμιλο Πετρολίνα και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Foster + Partners, σε συνεργασία με τους UDS Architects και με συντονιστή την Delfi Partners & Co.
Κατά την παρουσίαση, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, αφού ευχαρίστησε τον Όμιλο Πετρολίνα και τις υπόλοιπες Εταιρείες που συνέβαλαν από το 2017 στην επίτευξη του στόχου της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στην περιοχή Βασιλικού, επισήμανε ότι το Master Plan αυτό, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη η οποία επιδιώκει την ενιαία αντιμετώπιση και ενοποίηση τεμαχίων, κάτι που αποτελεί και σημαντική πρόνοια στην γενική στρατηγική του Σχεδίου Περιοχής.
May be an image of 9 people, street, tree and road
Παράλληλα, τόνισε ότι είναι με ικανοποίηση που παρατηρείται ότι η εις βάθος μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, επιδιώκουν προσεγγίσεις που να συνάδουν με τον χαρακτήρα της πόλης μας και το ευρύτερο όραμα του Δήμου για μια περιοχή με χαμηλά κτίρια, ελεύθερους δημόσιους χώρους, οπτικές φυγές και πολύ πράσινο.
-Τέλος, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανάφερε ότι, το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Foster + Partners είναι ένα καταξιωμένος οίκος διεθνούς φήμης με πείρα στους τομείς ανάπτυξης και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα υψηλών προδιαγραφών με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και την πόλη.
Η ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής αποτελεί προτεραιότητα και νοείται ότι η συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας είναι δεδομένη.

Σχετικά νέα

X
Translate »