Γενική Επικαιρότητα

Αθηνά Μιχαηλίδου: Δυσκολέψαμε πολύ τα παιδιά – Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στα Μαθηματικά

Πηγή: philenews.com

Την ετοιμότητα όπως ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διορθωθεί η στρέβλωση που παρατηρήθηκε στο εξεταστικό δοκίμιο των Μαθηματικών Κατεύθυνσης που εξετάστηκε στις Παγκύπριες Εξετάσεις, σχετικά με τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας των θεμάτων που επέλεξαν να βάλουν οι θεματοθέτες, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η αρμόδια Υπουργός προέβη σε παραδοχή για τη δυσκολία του γραπτού επισημαίνοντας ότι στόχος των εξετάσεων δεν είναι να δυσκολεύουν τους υποψήφιους. «Τους δυσκολέψαμε πάρα πολύ», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας πως αυτό που συνέβη στη θεματοθέτηση του συγκεκριμένου δοκιμίου έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών.

Με αφορμή αυτό, η Υπουργός κάλεσε τους γονείς όπως στηρίξουν ψυχολογικά τα παιδιά τους καθώς έχουν μπροστά τους άλλες δέκα μέρες για εξετάσεις. Κι αυτό, όπως είπε, πέραν των όσων προτίθεται να πράξει το υπουργείο Παιδείας για τη διόρθωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ξεκαθάρισε ότι στο δοκίμιο των Μαθηματικών δεν περιλήφθηκε θέμα που ήταν εκτός ύλης, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας. Πέραν των οδηγιών που έχουν δοθεί για τη διαδικασία διόρθωσης του γραπτού, αναμένεται και η στατιστική ανάλυση του γραπτού όταν είναι έτοιμα τα αποτελέσματα για να αποφασιστεί τι άλλο θα γίνει με στόχο να διευκολυνθούν οι μαθητές και να μην αδικηθούν.

Εξάλλου, η αρμόδια Υπουργός απάντησε και για το θέμα μιας συγκεκριμένης άσκησης, που από νωρίς το πρωί σήμερα αναρτάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ήταν σχεδόν η ίδια με άσκηση που μπήκε στις εξετάσεις για διορισμό καθηγητών στην Εκπαίδευση. Όπως λέχθηκε, μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν κατάφεραν τότε να τη λύσουν.

Για το θέμα αυτό, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι δεν είναι ακριβώς όπως έχει παρουσιαστεί καθώς στις εξετάσεις διορισίμων πρέπει να μπαίνουν και ασκήσεις από τα βιβλία των μαθητών.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για το δοκίμιο, αυτές όχι μόνο συνεχίζονται αλλά κι εντείνονται. Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το βαθμό δυσκολίας του γραπτού και την ψυχολογία των υποψηφίων όλο και πληθαίνουν, ενώ οι οργανωμένοι γονείς αναμένουν άμεσα δράση από το υπουργείο Παιδείας με αυστηρά μέτρα για τους θεματοθέτες.

Σχετικά νέα

X
Translate »