Περιβάλλον

Ανακοίνωση του Τομέας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας για καθαρό περιβάλλον την Καθαρά Δευτέρα

Ο Τομέας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας, συνιστά στο κοινό που θα επισκεφτεί τις περιοχές των Αλυκών και τον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ την Καθαρά Δευτέρα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όσον αφορά την προστασία του μοναδικής αξίας υγροβιότοπου.

Επαναλαμβάνεται ότι:

  1. Απαγορεύεται η είσοδος τροχοφόρων και πεζών στον υγροβιότοπο εντός της περιοχής προστασίας εκτός των υφιστάμενων δρόμων, μονοπατιών, χώρων ξεκούρασης και θέας.
  2. Για παρατήρηση των πουλιών και για φωτογράφηση να χρησιμοποιούνται τα πτηνοπαρατηρητήρια που υπάρχουν στην περίμετρο των Αλυκών και ο παρακείμενος πεζόδρομος και μονοπάτι της φύσης. Τα αποδημητικά πουλιά δεν πρέπει να παρενοχλούνται.
  3. Απαγορεύεται το ποδοπάτημα και κόψιμο φυτών, αγριολούλουδων και των σπάνιων ορχιδέων.
  4. Καθαρίζουμε σχολαστικά τον χώρο που χρησιμοποιήσαμε κατά την έξοδο μας.
  5. Για απόρριψη των σκουπιδιών να χρησιμοποιούνται τα σκυβαλοδοχεία και οι εναλλασσόμενες κάσιες (σκιπ) που ο Δήμος Λάρνακας θα τοποθετήσει στον χώρο της εκδήλωσης και στον εκδρομικό χώρο.

Δεν ξεχνούμε ότι οι Αλυκές μας, με το δάσος δίπλα από το υδάτινο στοιχείο, αποτελούν ένα αναπόσπαστο αισθητικό και οικολογικό κεφάλαιο για την πόλη μας αλλά και την πατρίδα μας. Στο χέρι μας είναι να τις προστατεύσουμε.

Σχετικά νέα

X
Translate »