Όμορφα της Πόλης

«24 ΩΡΕΣ» στα βήματα του Αγίου Λαζάρου – Δείτε το επεισόδιο

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα βήματα του Αγίου Λαζάρου.
Το αφιέρωμα ξεκινά από τη Βηθανία και τον πρώτο τάφο του φίλου του Χριστού και συνεχίζει με όλα όσα ακολούθησαν την Ανάσταση του Αγίου, την εκδίωξη και την άφιξή του στην Κύπρο.
Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου φέρνει στο φως μέχρι και άγνωστες ιστορίες και παραδόσεις για τον πολιούχο Άγιο της Λάρνακας, ο οποίος είναι και μια από τις σημαντικότερες μορφές του Χριστιανισμού.
Την ίδια στιγμή, συναντά ανθρώπους της καθημερινότητας, οι οποίοι καταθέτουν τη δική τους μαρτυρία σχετικά με τα βιώματά τους γύρω από τα θαύματα του Αγίου Λαζάρου.
Ποια ήταν η σχέση του με τον Χριστό, ποια χαρακτηριστικά είχε μετά την Ανάστασή του, γιατί έφθασε στην Κύπρο, για πιο λόγο τον επισκέφθηκε η Παναγία και τι “κρύβει” ο δεύτερος τάφος του κάτω από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.
Στην εκπομπή μιλά μεταξύ άλλων και ο πατήρ Μακάριος Θεοδούλου, ένας Άγιος άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του με το Ναό του Αγίου Λαζάρου.
Με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει πώς βίωσε τη μεγάλη πυρκαγιά της δεκαετίας του ’70 που ήταν και η αιτία της αποκάλυψης του δεύτερου τάφου και των λειψάνων του Αγίου.
Στο οδοιπορικό των «24 ΩΡΩΝ» και το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά που κτίστηκε από τον Λάζαρο Φιλίππου, ένα άνθρωπο που δηλώνει ότι φωτίστηκε από τον Άγιο και άλλαξε πλήρως τη ζωή του.
Τέλος, έρχεται στο φως και μια νέα και επικρατέστερη εκδοχή της παράδοσης που θέλει τον Άγιο Λάζαρο να μετατρέπει ένα αμπελώνα στη σημερινή Αλυκή της Λάρνακας.
Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε στην εκπομπή «24 ΩΡΕΣ» το συγκλονιστικό οδοιπορικό στα βήματα του Αγίου Λαζάρου και τις μαρτυρίες ανθρώπων γύρω από τα θαύματά του.
Δείτε το επεισόδιο

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σχετικά νέα

X
Translate »