Παιδί και Οικογένεια

1η Ιουνίου….Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Η 1η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Μια μέρα που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1925 και περιλαμβάνει πολλαπλά μηνύματα. Το σημαντικότερο από αυτά είναι ότι το κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή οντότητα.

Τα παιδιά όμως πρέπει να γιορτάζουν κάθε ημέρα! Να απολαμβάνουν την αγάπη, τη φροντίδα, την έγνοια μας κάθε μέρα. Τα παιδιά έχουν δικαιώματα που οφείλουμε με κάθε τρόπο να τα υπερασπιζόμαστε.

Τα παιδιά, είναι το πιο τρυφερό κομμάτι της κοινωνίας μας. Είναι το μέλλον μας, η νέα γενιά, οι αυριανοί πολίτες και για αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα τους. Επιβάλλεται να έχουν πρόσβαση στη γνώση, στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιβάλλεται να ζουν σε έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο, ειρηνικό. Επιβάλλεται να ζουν με αθωότητα κι ανεμελιά. Να ζουν μέσα στην κατανόηση, την αγάπη, την ευημερία, τη χαρά.

Οι γονείς, είναι τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή των παιδιών μας, γι’ αυτό και λειτουργούν ως πρότυπα. Οι γονείς είναι οι αρχιτέκτονες της οικογένειας και έτσι η δική τους συμπεριφορά είναι αυτή που έχει την πιο ισχυρή επίδραση πάνω στα παιδιά.

Η ημέρα του παιδιού, πέραν της χαράς, ας είναι και ημέρα προβληματισμού για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά στα μάτια και να είμαστε σίγουροί ότι τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα. Μέλημα μας είναι τα παιδικά μάτια να χαμογελούν πλατιά! Γιατί μέρα που πέρασε χωρίς χαμόγελο για το παιδί, είναι μέρα χαμένη.

Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας και το μέλλον μας!

Δήμος Λάρνακας

No photo description available.

Σχετικά νέα

X
Translate »