Breaking News

Κοινωνία

Συνάντηση με την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λάρνακας είχε το το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία καθώς και τρόποι συνεργασίας

Συνάντηση με την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων του Δήμου Λάρνακας είχε το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, στις 5 Ιουνίου 2018 στα γραφεία του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία καθώς και τρόποι συνεργασίας σε καινοτόμες δράσεις και προγράμματα μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου. Συζητήθηκε επίσης εκτενώς το πρόγραμμα του «Κέντρου Μνήμης και Δημιουργικής Έκφρασης» που εφαρμόζεται με επιτυχία στο οίκημα του Παρατηρητηρίου στη Λεμεσό και συμφωνήθηκε όπως μελετηθεί μελλοντική επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος στη Λάρνακα. Τονίσθηκε δε η αναγκαιότητα τέτοιων προγραμμάτων που ενισχύουν την ενεργό και υγιή γήρανση, καθώς και η αναγκαιότητα της αλλαγής της νοοτροπίας και της κουλτούρας της Κυπριακής κοινωνίας όσον αφορά τη γενική αντιμετώπιση των θεμάτων και των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.

Από τον Δήμο Λάρνακας παρόντες στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων κ. Άντρη Ανδρέου και τα Mέλη της Επιτροπής κ. Άλκης Αναστασιάδης και κ. Μόνικα Μελέκκη καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός Δήμου Λάρνακας κ. Μύρια Νεοκλέους.

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του κ. Δήμος Αντωνίου και ο Γραμματέας κ. Άντρος Χριστοδούλου.

Σχετικά νέα

X
Translate »