Παιδί και Οικογένεια

Νέα εφαρμογή από τη γραμμή 116000 για εξαφανισμένα παιδιά

H υπηρεσία 116000 στην Κύπρο για τα εξαφανισμένα παιδιά παρουσιάζει την εφαρμογή “Remumber” η οποία βοηθά τα παιδιά να βρίσκουν τους γονείς τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας “Hope For Children” UNCRC Policy Center και του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), η εφαρμογή “Remumber” είναι μια φιλική προς τα παιδιά εφαρμογή για να τα βοηθήσει να απομνημονεύουν το αριθμό τηλέφωνου των γονιών τους, με την αλλαγή του κωδικού κλειδώματος της συσκευής τους σε αυτόν του αριθμού τηλεφώνου του γονιού τους.

Η κοινοπραξία αναφέρει πως “δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν συνηθίσει να θυμούνται τους κωδικούς ξεκλειδώματος των συσκευών τους αφού τις χρησιμοποιούν καθημερινά, η εφαρμογή αντικαθιστά αυτόν τον κωδικό με τον αριθμό τηλεφώνου των γονιών τους”.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να απομνημονεύουν σταδιακά συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου.

Η Delphine Morales, Γενική Διευθύντρια του “Missing Children Europe” δήλωσε ότι με την εφαρμογή “Remumber”, επιδιώκουμε να επιστήσουμε την προσοχή των γονέων στην ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών τους και στην πρόληψη καταστάσεων πανικού, βοηθώντας άμεσα τα παιδιά.

Ανέφερε ότι “η εγκατάσταση της εφαρμογής μπορεί να δώσει την ευκαιρία για αντιμετώπιση θεμάτων εμπιστοσύνης και ασφάλειας αλλά και να τεθούν κατευθυντήριες γραμμές, ιδιαίτερα λίγο πριν από τις διακοπές”.

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Android http://remumber.com/en#.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Σχετικά νέα

X
Translate »