Αλέξανδρος Ηλία

Κύριε Γεωργιάδη…καιρός να ανοίξετε τα ταμεία, όχι όμως για τη Eurovision

Του Αλέξανδρου Ηλία

Πάει περίπου ένας μήνας όπου ο έντιμος κ. Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε τοπικό κανάλι δήλωνε on camera ότι αν κερδίσουμε τη Eurovision θα ανοίξει τα ταμεία του κράτους για τη διοργάνωση της, μια δήλωση που σίγουρα στην Κύπρο του 2018 και με αρκετό κόσμο να περνά δύσκολα ξένισε…Τόσο έυκολα ανοίγουν τα ταμεία τελικά όταν θέλουμε;;; Μου θύμισε την ατάκα του Παπανδρέου προ ετών ”Λεφτά Υπάρχουν”.

Η αγαπητή Φουρέϊρα τελικά πήρε τη 2η θέση και εκ τότε θρηνήσαμε 8 θύματα στην άσφαλτο ενώ από την αρχή του χρόνου ο αριθμός συγκλονίζει…27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μολώχ της ασφάλτου. Άλλοι από δικά τους λάθη, άλλοι από απροσεξίες άλλων και άλλοι από αμέλεια.

Η χθεσινή ημέρα σίγουρα μας βρήκε όλους να απορούμε. Το πρωί ένας πατέρας έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια των παιδιών του γιατί δεν φορούσε ζώνη, ενώ το μεσημέρι ένα 5χρονο αγγελούδι ξεψυχούσε στα χέρια του πατέρα της γιατί ένας ναρκομανής με πολυτελές αυτοκίνητο οδηγούσε και αποκοιμήθηκε.

Φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα αυτού του άτυχου πατέρα τον οποίο πολλοί προσέτρεξαν να σταυρώσουν γιατί δεν είχε δεμένο το κοριτσάκι του και ναι κάπου υπάρχει το γιατί δεν το έκανε. Βλέποντας το αμάξι του όμως αντιλαμβάνεσαι ότι η οικονομική δυνατότητα του ανθρώπου ως εκεί ήταν, να οδηγά ένα παλιό σε ηλικία διπλοκάμπινο και να έχει μέσα 3 παιδιά και τη σύζυγο του. Βλέπετε δεν μπορούν όλοι να αγοράζουν καθίσματα των 300ευρώ ή να έχουν isofix, ακόμη και ασφαλές αυτοκίνητα. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το γεγονός από μια μαλακία κάποιου να χάσει το παιδί του, το άλλο του παιδί να είναι διασωληνομένο και η σύζυγος του με πολλαπλά κατάγματα να νοσηλεύεται.

Διαβάζοντας τα χτεσινά αποσβολωμένος στην οθόνη του κινητού μου, φέρνω στη μνήμη μου αυτές τις κάμερες που τόσα χρόνια είναι στους δρόμους μας ανενεργές και συχνά πυκνά ακούμε για προσφορές κτλ. Φέρνω στη μνήμη μου τα λόγια του υπουργού για τη Eurovision και αναρωτιέμαι. ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ γίνεται σε αυτόν τον τόπο. Λεφτά για να κάνουμε τη Eurovision υπάρχουν, για να θέσουμε σε λειτουργία τις κάμερες ΟΧΙ;

Φυσικά σήμερα και αφού θρηνούμε 2 νέα θύματα ανακοινώνεται το απόγευμα ότι θα προσληφθούν 100 νέοι αστυνομικοί και ρωτώ. Γιατί όχι τον περασμένο μήνα, γιατί όχι χτες και πρέπει να θρηνούμε συνεχώς θύματα;

Είσαι σταματημένος στα φώτα και βλέπεις να παραβιάζουν το κόκκινο, μοτοσυκλετιστές χωρίς κράνη, οδηγοί με το ένα χέρι στο κινητό και να ποστάρουν ή να μιλούν στο viber. Ναι ως Κύπριοι δεν έχουμε οδική συνείδηση και κάποιος πρέπει να μας χαλιναγωγήσει, άλλωστε είναι στο DNA μας. Δείτε με την οικονομία μας τι έγινε μέχρι που ήρθε η ΤΡΟΙΚΑ να μας βάλει σε τάξη.

Είναι καιρός το κράτος να δει τα του οίκου του και να αγγίξει τα προβλήματα της κοινωνίας μας, ναι, ανοίγοντας τα ταμεία.

Οι 100 αστυνομικοί δεν θα σώσουν την κατάσταση. Το φλασάκι της κάμερας όμως θα μας σώσει. Εκεί θα σκεφτεί διπλά και τριπλά κάποιος να παραβιάσει το κόκκινο ή να τρέχει με 180 στον αυτοκινητόδρομο. Η ακόμη μια μεγάλη 360 διαφημιστική εκστρατεία να σώσει κάποιες ζωές περισσότερο. Για το θέμα των ποινών να είναι αυστηρές και με άμεση εκδίκαση γιατί όταν είσαι μεθυσμένος και πιάνεις τιμόνι και σκοτώνεις κάποιον τότε είναι φόνος εκ προμελέτης.

Κύριε υπουργέ το fuego ήρθε δεύτερο και με βάσει τα λεγόμενα σου, λεφτά υπάρχουν. Καιρός να ανοίξεις τα ταμεία γιατί αν συνεχίσουμε να κλαίμε επί πτωμάτων τότε fuego να πέσει να μας κάψει.

Ας είναι οι τελευταίοι…Καλή δύναμη στις οικογένειες τους

Αλέξανδρος Ηλία

 

Σχετικά νέα

X
Translate »