Γενικά

Δήμος Λάρνακας: Ενημερωτική ιστοσελίδα με οδηγίες σε περίπτωση ατυχήματος στις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών Λάρνακας

Σε συνέχεια πρόσφατης ενημέρωσης, καθώς και έκφρασης ανησυχιών και ερωτημάτων από Δημότες της πόλης, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το Κοινό ότι δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα, www.seveso.lca.com.cy προς ικανοποίηση των περί Αντιμετώπισης των Κινδύνων Ατυχημάτων Μεγάλης Κλίμακας Σχετιζομένων με επικίνδυνες Ουσίες Κανονισμών που εναρμονίζουν τη Νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Οδηγία 96/82/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστής ως «ΣΕΒΕΖΟ ΙΙΙ», σε διαβούλευση με τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας.

Οι οδηγίες σε αυτή την ιστοσελίδα, έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τους περίοικους που επηρεάζονται άμεσα, πάνω στην ορθή και ενδεδειγμένη αντίδραση σε περίπτωση ενός ατυχήματος, έτσι ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι, αλλά και να προστατέψουν τους δικούς τους ανθρώπους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολλές από τις οδηγίες αυτές, έχουν ήδη φανεί ιδιαίτερα χρήσιμες σε άλλες χώρες κατά το παρελθόν γιατί παράλληλα είναι ιδιαίτερα απλές, καθώς βασίζονται στην κοινή λογική.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των κατοίκων που γειτνιάζουν με τις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών Λάρνακας για τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης ενός απομακρυσμένου ενδεχόμενου ατυχήματος μεγάλης κλίμακας στην περιοχή. Οι πληροφορίες αυτής της Ιστοσελίδας έχουν εκδοθεί σε Ειδικό Έντυπο το οποίο έχει διανεμηθεί στις κατοικίες και υποστατικά τα οποία εμπίπτουν στις ζώνες άμεσης επικινδυνότητας.

Ένα τέτοιο περιστατικό, όσο και αν είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να συμβεί, χρήζει της προσοχής όλων, καθώς θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για τον ανθρώπινο πληθυσμό, όσο και για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Καλό θα ήταν, να είναι όλοι πολύ καλά προετοιμασμένοι, έστω και προληπτικά, για κάθε ενδεχόμενο και επαρκώς ενημερωμένοι για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν σε μια τέτοια περίπτωση.

 

Διαβάστε Επίσης

Κύριε Αναστασιάδη…Το Μάτι επιβάλλεται να μας ανοίξει τα μάτια

 

Σχετικά νέα

X
Translate »