Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήλωση Ανδρέα Βύρα για τη σημερινή επίσκεψη του ΠτΔ

Μια γεμάτη ημέρα η σημερινή για την πόλη μας ελέω της επίσκεψης του ΠτΔ όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε απολογισμό των έργων που εξαγγέλθηκαν από τα οποία, όπως είπε, αρκετά ολοκληρώθηκαν, κάποια βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης ενώ άλλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.

Συνολικά για την πόλη και επαρχία Λάρνακας τα έργα που είχαν εξαγγελθεί ανέρχονται στα 227,3 εκ. ευρώ.

 

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ΠτΔ ο Δήμαρχος Λάρνακας μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο facebook τοποθετήθηκε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης με την πιο κάτω δήλωση:

”Αυτό που ως Δήμαρχος, για ακόμα μια φόρα ανάφερα είναι ότι ως Λάρνακα, θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν τα μεγάλα και καθοριστικά έργα, τα οποία θα αλλάξουν πραγματικά την πορεία της ανάπτυξης της πόλης μας, φύγουν από τις συζητήσεις και μπουν σε τροχαία υλοποίησης. Δηλαδή από τη θεωρία στην πράξη.

Έργα όπως η μετακίνηση των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου, η ανάπτυξη Λιμανιού – Μαρίνας, το Νέο Νοσοκομείο Λάρνακας, ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας κ.α.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα, η επιβεβαίωση από μέρους του Πρόεδρου για τη δημιουργία Σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» του Πανεπιστήμιου Κύπρου καθώς και η εξέταση του ενδεχομένου αύξησης της κρατικής συνεισφοράς για το έργο ανάπλασης της Ενορίας Αγίου Ιωάννη, για κάλυψη του επιπρόσθετου κόστους που θα προκύψει από την ύπαρξη αρχαιοτήτων στην περιοχή.

Επίσης προσωπικά ενημέρωσα τον Πρόεδρο για πορεία και την πρόοδο των έργων που υλοποιούνται και δύναται να υλοποιηθούν από τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014- 2020 στην πόλη μας ύψους €20 εκ.

Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τους Λαρνακείς είναι ότι εκεί που πρέπει να ασκούμε κριτική για τη μη πρόοδο και υλοποίηση των έργων, θα το κάνουμε με παρρησία και θάρρος και εκεί που πρέπει να λέμε ευχαριστώ θα το κάνουμε.

Λειτουργούμε με μόνο γνώμονα το καλό και την πρόοδο της πόλης μας”. 

Σχετικά νέα

X
Translate »