Όμορφα της Πόλης

Έτοιμο το πάρκο ίσων ευκαιριών για παιδιά με κινητικά προβλήματα

Γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο το Πάρκο ίσων ευκαιριών για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα που δημιουργεί απέναντι από την εκκλησία Φανερωμένης στη Λάρνακα, ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακα-Κίτιον σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η πρώην Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακα – Κίτιον και υπεύθυνη του Πάρκου Άντρη Χαραλάμπους – Αστζιάν «ο Ομιλος θα γιορτάσει φέτος τα 25 χρόνια δράσης και κοινωνικής προσφοράς του και θέλαμε να προσφέρουμε στη Λάρνακα ένα μεγάλο έργο. Κατά καιρούς προσφέραμε διάφορα χρηματικά ποσά ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θα δώσουμε στον κόσμο της πόλης μας κάτι χειροπιαστό».

Πρόσθεσε πως «για την δημιουργία του μεγαλεπήβολου αυτού έργου βρήκαμε υποστηρικτή την Τράπεζα Κύπρου, η οποία έχει προσφέρει 20 χιλιάδες ευρώ ενώ και άλλοι υποστηριχτές προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά. Το κόστος του έργου υπολογίζεται γύρω στις 54 χιλιάδες ευρώ και από πέρσι τον Οκτώβριο μέχρι φέτος τον Ιούνιο μέσω διαφόρων εκδηλώσεων έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 45 χιλιάδων ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν σε είδος».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Ροταριανός Ομιλος Λάρνακα – Κίτιον διαβουλεύθηκε τόσο με τον Δήμο Λάρνακας όσο και με τον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη ώστε να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία του Πάρκου. Τελικά αποφασίστηκε όπως το πάρκο δημιουργηθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο παιδικό χώρο στην οδό Τζένης Καρέζη απέναντι από την εκκλησία της Φανερωμένης στη Λάρνακα».

Σημείωσε ότι «ο Δήμος Λάρνακας μας έδωσε την άδεια να υιοθετήσουμε το συγκεκριμένο χώρο ενώ θα μας βοηθήσει και στο στήσιμο του πάρκου.  Το έργο θα είναι ένα πρωτοποριακό έργο τόσο για την Λάρνακα όσο και για την Κύπρο γενικότερα, αφού τα παιγνίδια που θα τοποθετηθούν θα έχουν όλες τις προδιαγραφές για χρήση από παιδιά με κινητικές ικανότητες και είναι πιστοποιημένα».

 

Έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές

Εξήγησε επίσης ότι «για τη δημιουργία του πάρκου έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων και των διαδρόμων μέσα στο χώρο ενώ θα γίνουν προσβάσεις για τα τροχοκαθίσματα. Εκτός από τα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν, τα οποία έχουν ήδη φτάσει στην Κύπρο, θα υπάρχουν και  όργανα γυμναστικής ούτως ώστε όλη η γειτονιά να μπορεί να χρησιμοποιεί το πάρκο».

Όπως ανέφερε η κ. Αστζιάν «στο πίσω μέρος του πάρκου θα υπάρχει κιόσκι με μεγάλο χώρο μπροστά όπου θα τοποθετηθούν παγκάκια και τραπεζόπαγκοι που θα είναι προσβάσιμα για παιδιά με αναπηρίες και τροχοκαθίσματα. Στο χώρο μελλοντικά θα μπορούν να γίνονται  διάφορες εκδηλώσεις ενώ θα τοποθετηθούν και πάγκοι όπου τόσο τα παιδιά όσο και οι συνοδοί τους θα μπορούν να παίζουν διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «το πάρκο θα δεντροφυτευθεί, θα εξωραϊστεί και θα ηλεκτροδοτηθεί ούτως ώστε να αποτραπεί σε οποιαδήποτε κακοποιά στοιχεία να προβούν σε ζημιές. Στις σκέψεις μας είναι και η συνεργασία με Εταιρεία Φύλαξης  με στόχο το βράδυ να γίνονται κάποιες περιπολίες για αποτροπή πρόκλησης ζημιών ή δημιουργία βανδαλισμών στο Πάρκο».

Σύμφωνα με την κ. Αστζιάν «εντός των ημερών ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες ενώ αναμένεται ότι το πάρκο θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Προσβλέπουμε ότι τα εγκαίνια θα γίνουν στα τέλη Οκτωβρίου και θα κληθούν για να παρευρεθούν όλα τα παιδιά με κινητικά προβλήματα».

Στόχος μας, συνέχισε «είναι να γίνει γνωστό το πάρκο στη Λάρνακα ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να μεταφέρονται από τους γονείς τους για να παίξουν εκεί. Μελλοντικά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ενδεχομένως να διοργανώνονται από Ειδικά Σχολεία  επισκέψεις στο πάρκο».

Σημειώνεται ότι στο πάρκο θα υπάρχουν  συνολικά, τρία  όργανα εκγύμνασης, ένα από τα οποία θα είναι για παιδιά με αναπηρίες (ΑμεΑ), ένα πολυπαιχνίδι για ΑμεΑ, ένας μύλος και ένα μύλος για ΑμεΑ, τσουλήθρα, μια κούνια και μια κούνια για ΑμεΑ και ένα παιχνίδι με ελατήριο για ΑμεΑ.

Η πρώην Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακα – Κίτιον καλεί όσους θέλουν με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσουν στη δημιουργία του πάρκου, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 99382890.

Πηγή: www.onlycy.com

Σχετικά νέα

X
Translate »