Τεχνολογία

Η Samsung ανακαλεί όλες τις συσκευές Galaxy Note 7 λόγω κινδύνου πρόκλησης φωτιάς

Μόλις ανακοίνωσε μία μαζική παγκόσμια ανάκληση του ολοκαίνουργιου της Galaxy Note 7

Στη σκιά των περιστατικών που αναφέρουν ότι κάποια από τα νεότερα premium smartphone της Samsung πιάνουν φωτιά και εκρήγνυται, ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής ανακοίνωσε την ανάκληση του τηλεφώνου δύο μόλις εβδομάδες μετά την πρώτη κυκλοφορία του σε 10 χώρες, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Koh Dong Jin, επικεφαλής του τμήματος Mobile,  ανακοίνωσε σήμερα την ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7 διεθνώς. Όσοι έχουν αγοράσει ήδη μια συσκευή, μπορούν να την αντικαταστήσουν με άλλη. Αναλυτής της IBK Securities στη Σεούλ δηλώνει στο Bloomberg πως το πρόβλημα με τις μπαταρίες που αναφλέγονται αφορά περίπου ένα εκατομμύρια Note 7, από τα οποία 600.000 smartphone έχουν διατεθεί εκτός Ν.Κορέας.

Νωρίτερα την Τετάρτη η Samsung έκανε γνωστό ότι σταματά τη διάθεση του Note 7 στις τρεις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ν.Κορέας και ότι η κυκλοφορία του σε άλλες αγορές θα καθυστερήσουν -προηγουμένως είχε ανακοινώσει καθυστέρηση για διαφορετικό όμως λόγο: την υπερβάλλουσα ζήτηση όπως αυτή καταγράφηκε από τις προπαραγγελίες ανά τον κόσμο.

Το Galaxy Note 7 έχει κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ και σε 10 συνολικά χώρες.

Νωρίτερα, τo Samsung Galaxy Note 7 είχε λάβει εξαιρετικά επαινετικές κριτικές, είχε χαρακτηριστεί «το καλύτερο smartphone», κριτικές που επισκιάζονται πλέον από τα εκρηκτικά βίντεο στο YouTube.

Σχετικά νέα

X
Translate »