Τεχνολογία

Το Facebook φέρνει τις βιντεοκλήσεις στην κύρια εφαρμογή του

Οι παλιοί χρήστες του Facebook μπορεί να θυμούνται πως μπορούσαν να συνομιλήσουν με τους φίλους τους μέσα από την εφαρμογή του Facebook. 
Αργότερα η εταιρία αποφάσισε να διαχωρίσει αυτό το χαρακτηριστικό, αναγκάζοντας τους χρήστες να κατεβάσουν και να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Messenger για μηνύματα, φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις. Μετά από χρόνια όλοι το έχουν συνηθίσει, ωστόσο το Facebook έρχεται και πάλι να αλλάξει τα πράγματα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το Facebook αποφάσισε να αναιρέσει την απόφασή του και να φέρει ξανά την επικοινωνία στην κύρια εφαρμογή του. Όπως αποκαλύπτεται από την αναφορά, οι χρήστες που θέλουν να πραγματοποιήσουν κλήσεις και βιντεοκλήσεις με τους Facebook φίλους τους θα το κάνουν από την εφαρμογή του Facebook, ενώ αν θέλουν απλά να ανταλλάξουν μηνύματα θα χρειαστεί και πάλι να έχουν κατεβασμένο το Messenger.
O Διευθυντής Προϊόντων Messenger του Facebook, Connor Hayes αποκάλυψε πως αυτές οι αλλαγές γίνονται αυτή τη στιγμή σε επιλεγμένους χρήστες σε διάφορες χώρες, οπότε ίσως να περάσει αρκετός καιρός πριν δούμε μία ευρεία κυκλοφορία των νέων χαρακτηριστικών στον υπόλοιπο κόσμο. Ο λόγος που γίνεται αυτή η αλλαγή, είναι όπως είπε για να περιορίσει την ανάγκη να εναλλάσσεται ο χρήστης μεταξύ της κύριας εφαρμογής του Facebook και του Messenger.
Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook σκέφτεται να ενσωματώσει το Messenger στην κύρια εφαρμογή του.
Το 2019 η εταιρία δοκίμασε να δημιουργήσει ένα και μόνο inbox για όλα τα μηνύματα από Instagram, WhatsApp και Oculus. Μία τέτοια κίνηση σίγουρα θα κάνει δυσκολότερη τη διάσπαση του Facebook σε μικρότερα κομμάτια αν απαιτηθεί κάποια στιγμή από κάποια κυβερνητική αρχή. Ήδη έχει ενώσει τα μηνύματα Instagram και Messenger από πέρυσι και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και για το WhatsApp.
Το Facebook ξεκινά να βλέπει το Messenger ως υπηρεσία και όχι ως ξεχωριστή εφαρμογή. Θα αρχίσετε να βλέπετε πολλά περισσότερα από εδώ και πέρα. Το Messenger είναι ο “συνδετικός ιστός” για την επικοινωνία των ανθρώπων ανεξαρτήτως της υπηρεσίας που χρησιμοποιούν. Το Facebook πιστεύει πως μία ενοποιημένη υποδομή μηνυμάτων θα κρατήσει τους χρήστες στο οικοσύστημα του Facebook αντί να χρησιμοποιούν εναλλακτικές υπηρεσίες όπως το iMessage.
Πηγή: unboxholics

Σχετικά νέα

X
Translate »