Όμορφα της Πόλης

Παρουσία του ΠτΔ εγκαινιάζεται επίσημα σήμερα ο Δημοτικός Κήπος

Ο Δήμος Λάρνακας, διοργανώνει την Πέμπτη 2 Μαίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. την τελετή εγκαινίων του έργου “Ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας”.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Ο νέος Δημοτικός Κήπος, έχει πλήρως ανακαινιστεί και αποτελεί πλέον ένα στολίδι για την πόλη μας και ένα χώρο διασκέδασης και χαράς ιδιαίτερα για τους μικρούς μας συνδημότες. Είναι πλήρως εξοπλισμένος με ολοκαίνουργια παιγνίδια τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις αναγκαίες προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας , συμφώνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

 

 

Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου περιλαμβάνει πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, φωταγώγηση, αστικό εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, κατασκευή καφετέρια και χώρους υγιεινής. Επίσης, στο χώρο έχουν φυτευτεί από το Τμήμα Κήπων και Πάρκων του Δήμου Λάρνακας πάνω από 150 δέντρα.

Σκοπός του έργου αυτού είναι η αισθητική και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αστικού Κέντρου, για καλύτερη και ποιο ποιοτική ζωή των κατοίκων της πόλης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης άρχισαν την 2/10/2017 και η ολική δαπάνη ανήλθε στα € 1.060.000.

Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας  δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και τα εγκαίνια του θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

Ενόψει και των άλλων Έργων που προγραμματίζονται και βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους Δημότες, ότι προβαίνει σε όλες στις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα Έργα να υλοποιούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξασκώντας όλα τα μέσα και τις δικαιοδοσίες που του παρέχουν οι όροι των Συμβολαίων.

 

Αναμφίβολα ο νέος παιδότοπος είναι κάτι όμορφο για το κοινό της πόλης μας. Καθήκον μας είναι όπως αυτός ο όμορφος χώρος θα διατηρείται καθαρός και φυσικά να φυλάσσεται από κακόβουλες ενέργειες. Είναι κρίμα να δούμε αυτόν τον όμορφο χώρο να χαλάει την εικόνα του για τις ορέξεις του οποιουδήποτε.

 

Περισσότερο Πράσινο

Μπορεί ο νέος δημοτικός κήπος να άρεσε στο κοινό όμως υπάρχουν (όπως σε κάθε τι καινούργιο) περιθώρια βελτίωσης στο όλο έργο. Αυτό που εντοπίσαμε εμείς είναι η απουσία πρασίνου σε σημεία του πάρκου όπου μπορεί να μπει γρασίδι (φυσικό ή συνθετικό) το οποίο θα ομορφήσει ακόμη περισσότερο το χώρο.

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »