Εκπαίδευση

Τιμητική διάκριση στη μαθήτρια του Pascal English School Naya Al Sunna στο μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης για την Παγκόσμια Ημέρα DNA

Δύο μαθήτριες κέρδισαν τον διαγωνισμό γραπτής έκθεσης για την Παγκόσμια Ημέρα DNA, που τιμάται στις 25 Απριλίου. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Medicover Genetics, Cyprus, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος του διαγωνισμού, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν η ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατανόηση της σημασίας του DNA και πώς οι πληροφορίες που βρίσκονται στο γενετικό υλικό μπορούν να οδηγήσουν στην κληρονομικότητα παθήσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία Medicover Genetics, Cyprus, ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές/τριες δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών (16-19 ετών) να συμμετάσχουν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Γραπτής Έκθεσης, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα DNA, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου.

Όλες οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από ομάδα επιστημόνων στον τομέα της γενετικής και επικοινωνιών.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Αγγελική Χαρίτωνος από το Λύκειο Ακρόπολεως στη Λευκωσία, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Βιολογίας, Χάρις Γεωργακάκη Πιερή. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στη Naya Al Sunna από το Pascal English School στη Λάρνακα, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Βιολογίας, Αγγελικής Πάντζιαρου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι δύο νικήτριες θα λάβουν τα βραβεία τους εντός των επόμενων ημερών και οι εκθέσεις τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Medicover Genetics σε μεταγενέστερο στάδιο. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εργαστήρια της Medicover Genetics στη Λευκωσία.

Επιπλέον, δύο ακόμη μαθήτριες έλαβαν τιμητικά βραβεία και τέσσερις ακόμη μαθητές/τριες έλαβαν βραβεία επαίνου για τις εξαιρετικές εκθέσεις τους.

«Είναι τιμή μας που η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίχθηκε από την Κυπριακή Επιτροπή Αξιολόγησης Βιολογίας και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου», δήλωσε ο καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Medicover Genetics, Cyprus. Πρόσθεσε ότι, «το επίπεδο συμμετοχής των μαθητών στον Διαγωνισμό ήταν εντυπωσιακό και αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά, την επιμέλεια και την αφοσίωσή τους στην ενδελεχή έρευνα γύρω από το θέμα και τη συγγραφή των εκθέσεών τους».

Σχετικά νέα

X
Translate »