Τεχνολογία

Με μεγάλες αλλαγές θα έρθουν τα νέα iPhone 12 (vid)

Νέες διαρροές έρχονται στο φως αποκαλύπτοντας βασικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone.

Η πιο ενδιαφέρουσα διαρροή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμή για τα νέα iPhone που θα μας παρουσιάσει η Apple τον Σεπτέμβριο σχετίζεται με την πιο προσιτή, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τιμή τους. Βέβαια για να επιτευχθεί αυτή η τιμή σε κινητά iPhone κατανοεί κανείς ότι η εταιρεία θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες «περικοπές» στα χαρακτηριστικά τους.

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά του γνωστού για τις εύστοχες διαρροές του Ming-Chi Kuo, η Apple θα αποφύγει τις μεγάλες αυξήσεις τιμών αφενός συμπιέζοντας τις τιμές των προμηθευτών εξαρτημάτων κι αφετέρου υποβαθμίζοντας την τεχνολογία της μπαταρίας των νέων iPhone ώστε να αντισταθμίσει το κόστος του 5G με τα οποία θα είναι εξοπλισμένα τα νέα κινητά. Το γεγονός αυτό όμως χαρακτηρίζεται ανησυχητικό από τους γνώστες της αγοράς, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η μπαταρία των έξυπνων τηλεφώνων του αμερικανικού κολοσσού δεν υπήρξε ποτέ το δυνατό τους σημείο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Kuo και την αναφορά του η οποία περιήλθε στα χέρια των συντακτών του MacRumors, η υιοθέτηση της τεχνολογίας Sub-6GHz 5G θα αυξήσει το κόστος για την Apple κατά 75-85 δολάρια, ενώ η τεχνολογία milimeter wave iPhone 12 Pro θα προσθέσει στο λογαριασμό άλλα 125 με 135 δολάρια. Κάπως έτσι η τελική τιμή λιανικής των τηλεφώνων θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 200 με 300 δολάρια, όπως συνέβη με τις ναυαρχίδες των ανταγωνιστών του αμερικανικού κολοσσού.

Για να αντισταθμίσει το κόστος λοιπόν και να μην κυκλοφορήσει ακόμα πιο ακριβά κινητά, κίνηση που ειδικά στην προκειμένη συγκυρία θα μπορούσε να πλήξει περαιτέρω τις πωλήσεις, ο κολοσσός του Κουπερτίνο θα πρέπει να «κόψει» από άλλα χαρακτηριστικά. Όπως υποστηρίζει ο Kuo η μπαταρία είναι ένας τομέας στον οποίο θα υπάρξουν οι μεγαλύτερες περικοπές και η Apple θα επιλέξει μια απλούστερη σχεδίαση μπαταρίας, η οποία θα κοστίζει κατά 40%-50% λιγότερο από την μπαταρία του προηγούμενου μοντέλου. Αυτό βέβαια θα μειώσει κατά 10% την χωρητικότητα της σε σύγκριση με την σειρά iPhone 11.

Δεδομένης όμως της υψηλότερης κατανάλωσης ισχύος του 5G, η μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία θα αποτελέσει μια δύσκολη εξίσωση για την Apple. Κι αυτό γιατί θα αναγκαστεί να τροποποιήσει τον επεξεργαστή A14 ώστε να μην φανούν οι αλλαγές της απόδοσης στον τελικό χρήστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χαμηλότερη χωρητικότητα της μπαταρίας φαίνεται να είναι και ο λόγος που η Apple απέρριψε τις οθόνες  ProMotion  για τα νέα Pro μοντέλα.

Κατά τα λοιπά σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το μικρότερο, χωρίς περιθώρια iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ, ένα iPhone 12 5,4 ιντσών ενώ σύμφωνα με το δημοφιλές κανάλι στο YouTube, Enoylity Technology, μεγάλη θα είναι και η σχεδιαστική αλλαγή στο σκελετό των νέων iPhone 12.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, τα νέα μοντέλα iPhone, θα μπορούσαν να κερδίσουν τους καταναλωτές με την αναβάθμιση του επεξεργαστή που προαναφέραμε, το εξαιρετικά μικρό μέγεθός τους χωρίς να μικραίνει αντίστοιχα και η οθόνη τους αλλά και με τον αναβαθμισμένο σκελετό που φημολογείται ότι θα φορούν, σε συνδυασμό πάντα με την «προσιτή» σε σχέση με τους ανταγωνιστές και με τα δεδομένα της Apple, τιμής τους.

Σχετικά νέα

X
Translate »