Τεχνολογία

Γιατί οι Κύπριοι σερφάρουν στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο χρησιμοποίησε η πλειοψηφία των Κυπρίων το 2018, καταγράφοντας την ίδια επίδοση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 84% του πληθυσμού της Κύπρου σέρφαρε στο διαδίκτυο, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν το 85%.

Δημοφιλείς τομείς πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι τόσο η αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Επτά στους δέκα στα social media
Υπολογίζεται ότι το 72% των Κυπρίων μπήκαν online για να αντλήσουν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα (69%) χρησιμοποίησαν τα social media (Facebook, Twitter) για να δημιουργήσουν προφίλ ή να κάνουν κάποια ανάρτηση.

Ταυτόχρονα, το 68% ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν βίντεο από εμπορικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες κοινής χρήσης.

To 63% για κλήσεις
Το 63% των Κυπρίων σέρφαραν στο διαδίκτυο το 2018 για να διενεργήσουν κλήσεις ή βιντεοκλήσεις, ενώ το 57% δήλωσαν ότι αναζήτησαν πληροφορίες για θέματα υγείας.

 

 

Τρεις στους δέκα για internet banking
Το 54% συνδέθηκαν στο ίντερνετ για να αποστείλουν ή να λάβουν emails, το 44% για να ακούσουν μουσική, το 33% για σκοπούς internet banking, την ώρα που τρεις στους δέκα Κύπριους μπήκαν online για να παίξουν ή να κατεβάσουν παιχνίδια.

Εξάλλου, ένας στους δέκα Κύπριους παρακολούθησαν το 2018 κάποιο video on demand, ενώ το 22% παρακολούθησαν διαδικτυακή τηλεόραση σε μορφή streaming (ζωντανά ή όχι).

Τελευταίοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος κατέγραψε τις χαμηλότερες επιδόσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στη διευθέτηση συνάντησης με επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, μόλις το 2% χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να πουλήσουν κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, ενώ μόνο το 1% διευθέτησε ραντεβού με κάποιο επαγγελματία μέσω ιστοσελίδας.

 

1internet2

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »