Τεχνολογία

Γιατί οι Κύπριοι σερφάρουν στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο χρησιμοποίησε η πλειοψηφία των Κυπρίων το 2018, καταγράφοντας την ίδια επίδοση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 84% του πληθυσμού της Κύπρου σέρφαρε στο διαδίκτυο, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν το 85%.

Δημοφιλείς τομείς πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι τόσο η αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Επτά στους δέκα στα social media
Υπολογίζεται ότι το 72% των Κυπρίων μπήκαν online για να αντλήσουν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα (69%) χρησιμοποίησαν τα social media (Facebook, Twitter) για να δημιουργήσουν προφίλ ή να κάνουν κάποια ανάρτηση.

Ταυτόχρονα, το 68% ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν βίντεο από εμπορικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες κοινής χρήσης.

To 63% για κλήσεις
Το 63% των Κυπρίων σέρφαραν στο διαδίκτυο το 2018 για να διενεργήσουν κλήσεις ή βιντεοκλήσεις, ενώ το 57% δήλωσαν ότι αναζήτησαν πληροφορίες για θέματα υγείας.

 

 

Τρεις στους δέκα για internet banking
Το 54% συνδέθηκαν στο ίντερνετ για να αποστείλουν ή να λάβουν emails, το 44% για να ακούσουν μουσική, το 33% για σκοπούς internet banking, την ώρα που τρεις στους δέκα Κύπριους μπήκαν online για να παίξουν ή να κατεβάσουν παιχνίδια.

Εξάλλου, ένας στους δέκα Κύπριους παρακολούθησαν το 2018 κάποιο video on demand, ενώ το 22% παρακολούθησαν διαδικτυακή τηλεόραση σε μορφή streaming (ζωντανά ή όχι).

Τελευταίοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος κατέγραψε τις χαμηλότερες επιδόσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στη διευθέτηση συνάντησης με επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, μόλις το 2% χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να πουλήσουν κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, ενώ μόνο το 1% διευθέτησε ραντεβού με κάποιο επαγγελματία μέσω ιστοσελίδας.

 

1internet2

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »