Πολιτιστικά

Εβραϊκό Μουσείο στη Λάρνακα – Γέφυρα με τον αραβικό κόσμο

Γέφυρα με τον Αραβικό κόσμο φιλοδοξεί να αποτελέσει το Εβραϊκό Μουσείο που αναμένεται να ανεγερθεί στη Λάρνακα τον Μάιο 2019

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με την Times of Israel στο επταώροφο μουσείο θα φιλοξενούνται εκατοντάδες εκθέματα, μεταξύ αυτών και 100 κύλινδροι Τορά. Στόχος, είναι ο κόσμος να γνωρίσει την ιστορία του εβραϊκού λαού, την εβραϊκή πίστηκε, το Ολοκαύτωμα και την αρχή του εβραϊκου κράτους.

Το Μουσείο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην Κύπρο.

Οι επισκέπτες θα μάθουν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κύπρο, όπου τότε οι Βρετανοί κρατούσαν περίπου 51,000 Εβραίους οι οποίοι έφυγαν από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, θα υπάρχουν εκθέματα και ενημέρωσης για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, όπου εκατομμύρια Εβραίοι θανατώθηκαν.

Η ιδέα για ανέγερση εβραϊκού μουσείου στη Λάρνακα, ανήκει στον επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο, ραβίνο Arie Zeev Raskin και στον διευθυντή του Ιδρύματος Εβραϊκής Κληρονομίας.

Όπως ανέφερε ο Raskin στην Times of Israel, μέσω του αυξανόμενου αριθμού τουριστών στην Κύπρο, φιλοδοξεί να προσελκύσει επισκέπτες από αραβικές χώρες, τη Ρωσία και το Ισραήλ. Παράλληλα, θέλει να φέρει στο φως ιστορίες Κυπρίων που βοήθησαν τους Εβραίους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το κόστος της δημιουργίας του έργου αναμένεται να φτάσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικά νέα

X
Translate »