Γενικά

Brexit: Ποια τα δεδομένα για τους Κύπριους φοιτητές

Οι ενδείξεις και οι φόβοι που υπάρχουν 
Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει ανησυχίες  σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσα τους και 10μιση χιλιάδες περίπου Κύπριοι φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και οι Κύπριοι οι οποίοι σκέφτονται να συνεχίσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η Offsite σε μια προσπάθεια να δει ποια είναι τα σημερινά δεδομένα επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων με σκοπό να δει ποια είναι τα σημερινά δεδομένα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο Άδωνης Αμερικάνος επισήμανε ότι όσοι φοιτητές βρίσκονται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς είναι εξασφαλισμένοι μέχρι και την λήξη των πτυχίων τους.

Όπως τόνισε ο κύριος Αμερικάνος κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν ούτε όσοι θα αποφασίσουν να σπουδάσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Βρετανία καθώς υπάρχει δέσμευση από την Αγγλική Κυβέρνηση για παραχώρηση των φοιτητικών δανείων σε όλη την διάρκεια του προγράμματος σπουδών είτε αυτό είναι τριετές είτε τετραετές.

Μάλιστα όπως επισήμανε υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές οι οποίοι πήραν απαντήσεις στις αιτήσεις τους για να αρχίσουν τις σπουδές τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τα δεδομένα να είναι όπως ακριβώς έχει υποσχεθεί η Βρετανική Κυβέρνηση, με τα δίδακτρα να παραμένουν παγιοποιημένα.

 

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των φοιτητών αποφάσισε η Κυβέρνηση

 

Εν αναμονή όσοι θα σπουδάσουν  το 2020

Σε αντίθεση με την βεβαιότητα που υπάρχει για όσους Κύπριους Φοιτητές θα σπουδάσουν στην Βρετανία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην αναμονή βρίσκονται όσοι θα αποφασίσουν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Συγκεκριμένα στην συμφωνία για το Brexit δεν υπάρχει η όποια πρόνοια για την εκπαίδευση και δεν αποκλείεται η Βρετανία να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί στην συνέχεια σε προσπάθεια να κερδίσει κάτι άλλο.

Το γεγονός αυτό φέρνει εν μέρει ανησυχία καθώς σε συνάρτηση με το ενδεχόμενο να κατρακυλήσει η στερλίνα σε περίπτωση άτακτου brexit μπορεί να φέρει μείωση στους φοιτητές που θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Αγγλία.

Για την ώρα τουλάχιστον ωστόσο φαίνεται να μην υπάρχει η όποια μείωση στις αιτήσεις όσο αφορά την επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »