Έχουμε θέμα

Απάντηση Νουρή για τα προβλήματα στον Συνοικισμό Περβολιών

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε δημοσίευμα του «Φ» σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης στα Περβόλια Λάρνακας, απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικό Νίκος Νουρής, ο οποίος κατέστησε σαφές πως «το Κράτος όχι μόνο δεν εγκατέλειψε κανένα, αλλά παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του κράτους έχουν εκπληρωθεί στο έπακρο, εντούτοις συνεχίζουμε να βοηθούμε κατ’εξαίρεση.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, «οι κατοικίες αυτές κτίστηκαν σε τουρκοκυπριακή γη που παραχωρήθηκε από το κράτος, οι δικαιούχοι επιδοτήθηκαν με χρηματική βοήθεια και τις έκτισαν οι ίδιοι με δικούς τους εργολάβους. Άρα η ευθύνη συντήρησης ανήκει στους ιδίους».

Παράλληλα επισημαίνει, «όντως οι κατοικίες παρουσιάζουν  σοβαρά  οικοδομικά προβλήματα  για τα οποία προφανώς καμία ευθύνη δεν έχει το κράτος. Πάρα ταύτα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αδιαφορεί.»

«Όχι τώρα, αλλά εδώ και μήνες, φροντίσαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα. Κάναμε μέχρι και εδαφολογική μελέτη για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το υπέδαφος. Και σε ό,τι αφορά στην ιδιοκτήτρια  της συγκεκριμένης κατοικίας, που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, προσφέρθηκε χρηματική βοήθεια, την οποία δεν αποδέχθηκε, γιατί θεώρησε ότι δεν την ικανοποιούσε» σημείωσε.

Τέλος, ο Υπουργός σημειώνει πως «εχω ήδη δώσει οδηγία, και τη Δευτέρα το πρωί μηχανικός του Υπουργείου θα επισκεφθεί και τις τρεις κατοικίες, στην παρουσία του Κοινοτάρχη Περβολιών-με τον οποίο επίσης επικοινώνησα- και αφού μου υποβληθούν οι σχετικές εκθέσεις, θα επιδοτηθούν στο βαθμό που μας επιτρέπεται οι ιδιοκτήτες».

Να σημειωθεί πως το ίδιο ρεπορτάζ είχε γίνει από τον «Φ» πριν από ένα περίπου χρόνο, στην παρουσία και άλλων ΜΜΕ. Η κινητοποίηση του Υπουργείου έγινε μετά από το δεύτερο δημοσίευμα του «Φ» ένα χρόνο μετά και δεν το απαλλάσσει από τις ευθύνες. Π.Β.

Σχετικά νέα

X
Translate »