Breaking News

Έχουμε θέμα

Από μολυβδίαση πέθανε το φλαμίνγκο που περιφερόταν στην Αρτέμιδος

Όλοι θυμόμαστε το Φλαμίνγκο που βολταρε νυκτα στον δρόμο παρά τον Υγροβιότοπο της Αλυκης, όλοι επίσης το θυμόμαστε στις οχθες της αλυκης νεκρό το επόμενο πρωί.

 

Πέθανε τελικα σύμφωνα και με τις αναλύσεις των Κυβερνητικών Υπηρεσιών από μολυβδίαση. Η μολυβδίαση προέρχεται από σκάγια μολύβδου του παλιού σκοπευτηρίου που όταν έκλειςε και μεταφέρθηκε εκτος Υγροβιοτόπου δεν είχε καθαριστεί αρκετά καλα ολόκληρη η περιοχή με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανόν τόνοι μολύβδου στην συγκεκριμένη περιοχή.

 

Επίσης ακόμη ένας παράγοντας που συμβάλει είναι τα υπολείμματα μολύβδου σπο τα καύσιμα των αεροπλάνων και των αυτοκινήτων. Στο συγκεκριμένο φλαμίνγκο έχουν ανευρεθεί σχεδόν 3 γραμμάρια στο στομάχι, που τα έφαγε στην προσπάθεια του να τραφεί με γαρίδες Artemia Salina στον συγκεκριμένο κόλπο.

 

Για πληροφόρηση προς το κοινό κάθε χρόνο πεθαίνουν 3-4 φλαμίνγκο είτε σπο φυσικά αιτία είτε από μολύνσεις οπως την μολυβδίαση η ασθένειες και είναι κάτι συχνό, απλά λιγες φορες βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Δήμος Λαρνακας θα πρέπει να απευθυνθεί στο Τμημα Περιβαλλοντος και στην Υπηρεσία Θηρας για περαιτέρω καθαρισμό το καλοκαίρι αν και εφόσον την συγκεκριμένη περίοδο γίνει αποξήρανση.

 

Στην πιο πάνω περιοχή και χιλιόμετρα γύρω από αυτήν για διευκρίνιση δεν επιτρέπετε το κυνήγι εδώ κσι παρά πολλές δεκαετίες.

Αλέξανδρος Λοιζίδης

Σχετικά νέα

X
Translate »