Breaking News

Έχουμε θέμα

Υπάλληλος του Τμήματος Δημόσιων Έργων στη Λάρνακα αντί να δουλεύει… τους δούλευε

Πέντε χρόνια τουρίστας στις Φοινικούδες είναι υπάλληλος του Τμήματος Δημοσίων Έργων που ανήκει στο προσωπικό του Τμήματος στη Λευκωσία, αλλά είναι αποσπασμένος στη Λάρνακα. Όταν δεν βρίσκεται στις Φοινικούδες, περνά από το επαγγελματικό υποστατικό που διατηρεί η σύζυγός του σε προάστιο της Λάρνακας.

Τα πράγματα και θαύματα με τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο οποίος είναι γνωστός στη Διεύθυνση του Τμήματος εδώ και χρόνια, κατήγγειλαν προ ημερών υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων, οι οποίοι τόνισαν στον «Φ» ότι ουκ ολίγες φορές υπήρξαν διαβήματα του Επαρχιακού Γραφείου Δημοσίων Έργων Λάρνακας προς τους ανώτερους στη Λευκωσία, αλλά οι όποιες συστάσεις προς αυτόν έπεσαν στο κενό. Καθώς προφανώς δεν έγινε αντιληπτό το πόσο αφόρητη είναι η κατάσταση εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος.

Μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων του ο «Φ» τις διαβίβασε προς την αρμόδια κατεύθυνση, δηλαδή την Κεντρική Διεύθυνση του Τμήματος Δημοσίων Έργων. Μετά από κατ’ αρχήν σχετική διερεύνηση, το Τμήμα Δημοσίων Έργων διεξάγει από χθες επίσημη έρευνα για την υπόθεση. Στην οποία αναμένεται να ληφθούν πληροφορίες από υπαλλήλους του Τμήματος, που γνωρίζουν τα καθέκαστα, εδώ και κάποια χρόνια. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία σύσκεψη αρμοδίων διοικητικών οργάνων και Υπηρεσιών, στην οποία θα αποφασιστεί ο περαιτέρω χειρισμός της πολύ σοβαρής υπόθεσης.

Στη συνάντηση που είχαν με τον «Φ» υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων, που αποφάσισαν να λύσουν τη σιωπή τους γύρω από το κοινό μυστικό που λίγο πολύ γνώριζαν πολλοί σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο, ανέφεραν πως ο νταής υπάλληλος δεν παρέλειπε να δηλώνει προκλητικά σε συναδέλφους του ότι έχει ότι «τα έχει πολύ μεγάλα, καθώς είναι κολλητός πολιτικού προσώπου, που είναι στενός συνεργάτης συγκεκριμένου αρχηγού κόμματος».

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων ανέφεραν ακόμα πως ο κόμπος έφτασε πλέον στο κτένι, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον συγκεκριμένο συνάδελφό τους και θύμα γυναίκα υπάλληλο του Τμήματος στη Λάρνακα, στην οποία έλαχε ο κλήρος να πρέπει να συνεργαστεί υπηρεσιακά μαζί του για κάποιο θέμα που διαχειριζόταν το Τμήμα Δημοσίων Έργων Λάρνακας.

Τα όσα μας ανέφεραν οι λειτουργοί του Τμήματος Δημοσίων Έργων από Λευκωσία κυρίως αλλά και Λάρνακα – Αμμόχωστο επιβεβαίωσε ανώνυμα μεν (για ευνόητους λόγους) υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, στο οποίο αποταθήκαμε, και ακολούθως ο «Φ» τα έθεσε υπόψη της γενικής  διευθύντριας της Υπηρεσίας, Χρυστάλλας Μαλλούπα, η οποία μετά από συλλογή κάποιων πληροφοριών, έκρινε χθες σκόπιμο να διατάξει την περαιτέρω διερεύνηση της πολύ σοβαρής υπόθεσης.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων, που επικοινώνησαν με τον «Φ», μας είχαν πει ακόμα πως προκαλούν τη Διεύθυνση του Τμήματος Δημοσίων Έργων και το Υπουργείο Μεταφορών να διατάξουν πειθαρχική έρευνα για το θέμα και τότε θα διαπιστώσουν πόσα πολλά έχουν να πουν οι συνάδελφοι του συγκεκριμένου υπάλληλου για τον συγκεκριμένο, ωρομίσθιο συνάδελφό τους. «Οι πολιτικές πλάτες που δείχνει και καυχιέται ότι έχει είναι και ο λόγος που δεν μπορούν να μιλήσουν επώνυμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρθηκε, κάποιες φορές δεν πατά το πόδι καν στο Τμήμα Δημοσίων  Έργων, προφασιζόμενος ότι έχει υπηρεσιακή εργασία για την οποία οι συνάδελφοί του και οι προϊστάμενοί του δεν έχουν ιδέα, αλλά ούτε και μπαίνει στον κόπο να τους ενημερώσει. Και τις υπόλοιπες φορές, αφού πάει το πρωί, πίνει τον καφέ του και σε 15- 20 λεπτά αναφέρει στους συναδέλφους του πως έχει δουλειά και εξαφανίζεται.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »