Έχουμε θέμα

Οργή Βουλευτών για την καθυστέρηση στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου

Ούτε εντός του 2018 θα παραδοθεί η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Νίκου Αναστασιάδη, ότι η νέα πτέρυγα θα παραδιδόταν τον Απρίλιο του 2018 έμειναν… απλές εξαγγελίες. Κατά τη συζήτηση  του θέματος στην επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής που έγινε την Παρασκευή 21/04/2018, αναφέρθηκε ότι έπειτα και από τις νέες καθυστερήσεις που προέκυψαν, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις η δεύτερη φάση του νοσοκομείου θα παραδοθεί σ’ έναν χρόνο από σήμερα, δηλαδή τον Απρίλιο του 2019.

Μετά τα όσα λέχθησαν στην επιτροπή οι Βουλευτές Λάρνακας μέσα από τις δηλώσεις τους δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους για τις εξελίξεις και μέσα από τοποθετήσεις τους αντέδρασαν δυναμικά στη διαχρονική αδικία που δέχεται η πόλη μας από την πολιτεία.

Ακολουθούν πιο κάτω αυτούσιες οι δηλώσεις τους:

 

Γιώργος Προκοπίου (Bουλευτής ΔΗ.ΚΟ)

Δεν δικαιούται κανένας να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού μας.
Δεν μπορεί ο εργολάβος να κρατά σε ομηρία το πιο πάνω έργο, σταματόντας τις εργασίες του ( αν και πληρώνεται κανονικά και δεν έχει καμία διαφορά ή εκκρεμότητα για τούτο το έργο της Λκας), διότι έχει οικονομικές διαφορές , βρίσκεται σε δικαστικές διαδικασίες και έχει να παίρνει λεφτά από το Κράτος, για άλλα έργα που κατασκεύασε και κατασκευάζει σε άλλες πόλεις.


Αποτέλεσμα τούτου , το έργο αυτό , όπως μας ανέφερε ο Υπουργός στη συνεδρία της επιτροπής Μεταφορών, θα θέλει τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο για να αποπερατωθεί.
Την ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση γιατί ανέκτηκε και ανέχεται αυτή την κατάσταση.


Κατόπιν τούτου και παρά την τρομακτική πίεση που εξασκήσαμε και στις δύο πλευρές, εν τούτοις δεν γεφυρώθηκαν οι διαφορές τους, ως Πρόεδρος εκ μέρους της Επιτροπής μας, απέστειλα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την άμεση παρέμβαση του , διότι κάποιοι τον εκθέτουν.
Ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 3 Μαΐου θα είναι στη Λάρνακα σε συνάντηση “για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των έργων που είχε εξαγγείλει” και θα είναι το πρώτο θέμα που θα συζητήσουμε.


Φτάνει πια.
Όλος ο κόσμος της Λάρνακας και επαρχίας, ενωμένοι, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά.

Αννίτα Δημητρίου (Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ)

Είναι επιεικώς απαράδεκτο για θέμα υψίστης προτεραιότητας που αφορά την υγεία και ασφάλεια των Πολιτών αναφορικά με το νέο Νοσοκομείο Λάρνακας να υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση .
Είναι απαράδεκτο να κατακρατείται εκβιαστικά η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου της Λάρνακας από τον εργολάβο λόγω παλιών οφειλών που δεν αφορούν το Νοσοκομείο της Λάρνακας αλλά προηγούμενα έργα.
Αναμένουμε και απαιτούμε την άμεση υλοποίηση του Νοσοκομείου Λάρνακας. Δεν αποδεχόμαστε η Λάρνακα να συνεχίσει να θυματοποιείται .
Το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για τυχόν ανάληψη ευθυνών και μαζί με τους συναδέλφους της Λάρνακας θα παρακολουθούμε το θέμα και θα προβούμε στη λήψη μέτρων σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση.

 

Ζαχαρίας Π. Ζαχαρίου (Βουλετής ΔΗ.ΣΥ)

“Θέλω ξεκάθαρα να στείλω το μήνυμα οτι σαν σκαλιώτες βουλευτές ασχέτως οτι ανήκουμε στο κόμμα που έχει τον πρόεδρο της δημοκρατίας , οτι αν δεν βρεθεί τρόπος, οι ευθύνες πάνω στο κράτος και την γραφειοκρατία να επιλύσει τα προβλήματα δεν θα ανεχτούμε την όλη κατάσταση και θα μας βρουν πρώτους στους δρόμους μαζί με τους συμπολίτες μας.”

 

 

Γιώργος Γεωργίου – Βουλευτής ΑΚΕΛ

“Οι αγκυλώσεις της δημόσιας υπηρεσίας , οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και η διελκυστίνδα ανάμεσα στον εργολάβο και το κράτος εμάς ως Λάρνακα δεν μας αφορά.”

“Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας”

Εν μέσω αντιδράσεων και διαπληκτισμών, η ολομέλεια της Βουλής, αποδέχθηκε την αναπομπή του τροποποιητικού νόμου σχετικά με το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού κρατικών υπηρεσιών υγείας.  Την ίδια ώρα, τροποποίησε συγκεκριμένο άρθρο έτσι ώστε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου,  να δηλώνουν επιχειρηματικές δραστηριότητες τους που είναι συναφείς με τον οργανισμό κρατικών υπηρεσιών υγείας.

Υπέρ της τροποποίησης ψήφισαν 33 βουλευτές. Οι δέκα του ΔΗΚΟ και του ΕΛΑΜ τήρησαν αποχή, ενώ οι βουλευτές της ΕΔΕΚ δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Βουλευτές του ΑΚΕΛ, κατά την συζήτηση,  ανέφεραν οτι θα καταθέσουν πρόταση νόμου την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού να περιληφθεί στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά το πόθεν έσχες. Την πρόταση θα στηρίξει όπως αναφέρθηκε και ο ΔΗΣΥ.

Περισσότερα στο: https://alphanews.live/cyprus/nosokomeio-larnakas-nea-anabole-anegerses-neas-pterygas-binteo

Σχετικά νέα

X
Translate »