ΑΕΚ

Ομόνοια-ΑΕΚ 5-2: Καταιγιστική με… 5άρα σε ντέρμπι

Η ήττα από την Πάφο τελικά αποδείχθηκε μία κακή παρένθεση για την Ομόνοια που στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ νίκησε με 5-2 την ομάδα του Ιδιάκεθ, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και στα πρώτα γκολ κατά… 
Μία Ομόνοια αποτελεσματική, ουσιαστική, που ήξερε τι ήθελε, πέτυχε αυτό που έψαχνε πανηγυρίζοντας με καταιγιστικό τρόπο την επιστροφή της στις νίκες. Μαργκάσα (5′), Ντάρμπισαϊρ (10΄), Σοάρες (31′), Χριστοφή (50′) οι σκόρερ της Ομόνοιας. Αυτογκόλ για την ΑΕΚ από τον Μόισοφ στο 23′. Μείωσε για την ΑΕΚ προσωρινά στο 19′ σε 2-1 ο Λαρένα, σκόραρε και ο Μοίσοφ στο 89′ για το τελικό 5-2. 

Εικόνα αγώνα:

Με μία μαγική εμφάνιση η Ομόνοια πήγε στα αποδυτήρια του ΓΣΠ για την ανάπαυλα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με ψηλά το κεφάλι, έχοντας προβάδισμα τριών τερμάτων. Με το σκορ 4-1, με ορεξάτο ποδόσφαιρο σ’ ένα ντέρμπι με τρελό ρυθμό και άδειο όμως ΓΣΠ οι “πράσινοι” υποχρέωσαν την ΑΕΚ σ’ ένα 45αλεπτο να δεχθεί τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Από το πρώτο μέρος κρατάταμε τα πέντε γκολ που σημειώθηκαν στο σύνολο αλλά και τις δύο εκπληκτικές επεμβάσεις του Παναγή. Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ στο στάδιο της πρωτεύουσας με τον Ρενάτο Μαργκάσα μόλις στο 5′ του αγώνα, με την μπάλα στην πορεία να βρίσκει στον Μόισοφ και να καταλήγει στα δίχτυα του Πάμπλο. Η ΑΕΚ είχε άμεση απάντηση στο 9′ ο Παναγή όμως που ήταν σε καλή βραδιά, απεσόβησε τον κίνδυνο, απομακρύνοντας το σουτ του Τρουγιόλς.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ομόνοια με τον εξαιρετικό Μαργκάσα να βγάζει τη σέντρα στον Ντάρμπισαϊρ, σημειώθηκε το 2-0 από τον Άγγλο φορ που έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της Ομόνοιας μέχρι στιγμής.
Η ΑΕΚ του Ιδιάκεθ με τον Χόρχε Λαρένα έκανε το προσωρινό 2-1 μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, αυτό όμως δεν πτόησε την Ομόνοια που στο 23′ σημείωσε το 3-1 με αυτογκόλ από τον Μόισοφ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζαρζίνιο. Μόλις ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου η Ομόνοια με εξαιρετικό γκολ και έμπνευση από τον Άλεξ Σοάρες πέτυχε το 4-1 μετά από ψηλοκρεμαστό σουτ εντός περιοχής.
Στο 39′ ο Παναγή δήλωσε και πάλι παρών στο σουτ στην κίνηση από τον Τομάς, με τον Κύπριο διεθνή να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης του αγώνα σημειώθηκε στο 50′ από τον Δημήτρη Χριστοφή το 5-1 με ασιστ του Κανού, ενώ στο 52′ κρατάμε το δοκάρι της ΑΕΚ μετά από κεφαλιά του Μόισοφ!
Ο χρόνος περνούσε με την ΑΕΚ να παραδέχεται την ήττα της και την Ομόνοια να πανηγυρίζει στο τέλος μεγάλη νίκη. Καταιγιστικός ο τρόπος με τον οποίο η Ομόνοια επανήλθε στις νίκες μετά το χαστούκι στην Πάφο. Προβλημάτισε η ΑΕΚ του Ιδιάκεθ, μία ήττα που σίγουρα φέρνει αναστάτωση στην ομάδα.

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια: Παναγή, Αραούχο, Μαργκάσα, Φαμπρίτσιο, Γουίλιαμ, Κατελάρης, Κανού (73′ Ράφα Λόπες), Ζαρζίνιο (65′ Γκονζάλεζ), Χριστοφή, Αλέξ Σοάρες, Νταρμπισάιαρ (80′ Μαδούρο)
ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς (21′ Λαμπάν), Νέλσον (38′ Χέφελ), Μουρίγιο (Κάσες), Μοϊσοφ, Λαρένα (69′ Κάσες), Τομάς, Ακοράν, Τέτε, Μυτίδης

Ανάλαβε την ευθύνη ο Ιδιάκεθ για την βαριά ήττα (δηλώσεις)

Απογοητευμένος από την εμφάνιση αλλά και από το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιδιάκεθ ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της ήττας.
«Θέλω να πω συγνώμη στον κόσμο μας ειδικά για το πρώτο μέρος. Να απολογηθώ στον κόσμο για την εμφάνιση και για το αποτέλεσμα. Δεν το περιμέναμε. Θα πρέπει από αύριο να αρχίσουμε δουλειά για να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας. Θα πρέπει να σταθούμε στο πρώτο μέρος που δεχθήκαμε τα γκολ. Έγιναν λάθη αρκετά. Μια κακή λειτουργία στην άμυνα γι’ αυτό δεχθήκαμε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος. Πρέπει να αναλύσουμε και να δούμε γιατί είχαμε αυτή την κακή εικόνα. Υπεύθυνος είμαι εγώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Εύχομαι η σημερινή μέρα να ήταν τυχαία και να μην επαναληφθεί στο μέλλον»
 Απογοητευμένος ο Κυριάκος Δημητρίου από πλευράς ΑΕΚ που δεν θέλησε να πει πολλά-πολλά μετά την ήττα. Χωρίς να ψάξει δικαιολογίες, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα μετρά από μόνο του.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Δημητρίου στην κάμερα της Primetel:

“Κακό αποτέλεσμα, ήμασταν σε κακή μέρα. Ξεκίνησε στραβά το παιχνίδι και συνεχίστηκε μέχρι τέλος. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες το αποτέλεσμα μετρά από μόνο του. Να κοιτάξουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Χάθηκαν 3 βαθμοί και θα πρέπει να τους αναπληρώσουμε και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα”.

Σχετικά νέα

X
Translate »