ΑΕΚ

Τριάντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η ΑΕΚ Λάρνακας – Σε βίντεο όλη η εκδήλωση της ΑΕΚ για τα «30 Χρόνια Ζωής – 100 Χρόνια Ιστορίας»

Παρουσιάστηκαν χθες στη Λάρνακα οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 30 Χρόνια Ζωής – 100 Χρόνια Ιστορίας της Αθλητικής Ενωσης Κίτιον (ΑΕΚ).

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε ότι «πριν από τρεις δεκαετίες μια ομάδα προοδευτικών οραματιστών πρότειναν σε Γενικές Συνελεύσεις των μελών των ιστορικών Σωματείων του Πεζοπορικού και της ΕΠΑ την ενοποίηση τους».

«Αυτή η ομάδα των πρωτοπόρων ανθρώπων, σήκωσαν το βάρος της ευθύνης και πορεύτηκαν μαζί με τον αθλητικό κόσμο και οπαδούς των δυο αυτών ιστορικών ομάδων με τα μανίκια ψηλά και άρχισαν δουλειά για μία νέα εποχή πραγμάτων για την οποία ήταν σίγουροι ότι θα έγγραφε ιστορία με χρυσά γράμματα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι από τότε «30 χρόνια πορείας, σταθερότητας και αφοσίωσης στις αξίες του αθλητισμού, αλλά και στην προσφορά προς την κοινότητα. Η ΑΕΚ Λάρνακας έχει αποτελέσει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, προωθώντας πέραν των άλλων, τη φυσική δραστηριότητα, την αθλητική καλλιέργεια και την αλληλεγγύη».

Ο κ. Βύρας ανέφερε ακόμα ότι «κάθε αγώνας της ΑΕΚ και της Εθνικής σφίγγει την οικονομία της πόλης, οι αγώνες του Europa League έφεραν πολλά εκατομμύρια στη διαφήμιση της Λάρνακας και η ομάδα είναι από τις κορυφαίες του κυπριακού ποδόσφαιρου και καθημερινά δίνει έναυσμα».

«Καθώς γιορτάζουμε τα 30 χρόνια ζωής και τα 100 χρόνια ιστορίας, μέσα από την πορεία της και από τα πρώτα κιόλας βήματα της, η ΑΕΚ έχει προσφέρει ανεκτίμητες στιγμές χαράς, πάθους και ενθουσιασμού σε χιλιάδες φίλους του αθλήματος» σημείωσε.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ανέφερε ότι πριν από 30 χρόνια λήφθηκε «μία πολύ σημαντική απόφασή να δημιουργηθεί η ομάδα της ΑΕΚ. Σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας συνεργάστηκα με τον Ντίνο Λευκαρίτη και άλλους ανθρώπους που έβαλαν την Λάρνακα στο σωστό δρόμο» είπε.

Η ΑΕΚ συνέχισε «είναι μία ομάδα ιδιόκτητο γήπεδο, με οικονομική σταθερότητα, δύο κύπελλα και με συμμετοχή σε ομίλους Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με αποκορύφωμα τη περσινή συμμετοχή στις 16 καλύτερες ομάδες στο UEFA Conference League. Συγχαίρω την ΑΕΚ για τα 30 χρόνια ίδρυσης της και αυτούς που έκαναν την ενοποίηση, αφού είναι πλέον ένας οργανισμός που έχει ως προτεραιότητα το ευ αγωνίζεσθε».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΚ Ανδρος Καραπατάκης στον δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στην ιστορία των δύο ιστορικών Σωματείων της Λάρνακας, Πεζοπορικού και ΕΠΑ που άρχισε το 1924, ενώ το 1994 έγινε η ένωση τους «με στόχο να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, ένα εγχείρημα που τότε ήταν μεν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο».

«Χάρη στην αγάπη των παραγόντων των δύο Σωματείων για την πόλη μας, γεννήθηκε το 1994 η Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας, η οποία φέτος γιορτάζει τα  30 χρόνια Ζωής και πορείας στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα», είπε.

Ο κ. Καραπατάκης αναφέρθηκε στις συμμετοχές της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και είπε πως «είμαστε η πρώτη Κυπριακή Ομάδα που προκρίθηκε σε Ομίλους του Europa Leaque και η 1η ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή στους 16 του Conference Leaque. Ορόσημα επίσης είναι και οι επιτυχίες του Τμήματος Καλαθόσφαιρας τόσο του ΠΟΛ όσο και της ΑΕΚ, που συμμετείχαν σε πολλές ευρωπαϊκές  διοργανώσεις».

Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία 10 χρόνια και σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης καταφέραμε να ανεγείρουμε ένα ιδιόκτητο γήπεδο Ποδοσφαίρου Κατηγορίας 4, που για πολλούς φάνταζε όνειρο ακατόρθωτο. Αυτό έγινε με τη βοήθεια του Κράτους, του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων του οποίου η ιστορία συνδέεται με την ιστορία του Σωματείου μας, παραγόντων της Λάρνακας και του απλού κόσμου».

Ανέφερε επίσης ότι «η εκατονταετής πορεία έχει χιλιάδες πρωταγωνιστές και γι’αυτό έχει ανατεθεί σε ειδικούς η συγγραφή της Ιστορίας του Σωματείου και της έκδοσης ενός Επετειακού Βιβλίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους».

Στη δική του ομιλία ο επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου Ντίνος Λευκαρίτης εξέφρασε περηφάνεια γιατί όπως εξήγησε με την ιστορική απόφαση της συνένωσης των δύο ποδοσφαιρικών σωματείων της Λάρνακας «πραγματικά καταφέραμε και ενώσαμε την πόλη μας. Ήταν πρωτόγνωρο πράγμα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και ο τότε Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης μας έδωσε 100 χιλιάδες λίρες γιατί καταφέραμε να κάνουμε αυτό το επιχείρημα».

Αναφέρθηκε ακόμα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Άνδρο Καραπατάκη, είπε πως «υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το σωματείο και θα το αγαπούν και σημείωσε ότι «σήμερα η ΑΕΚ διεκδικεί πρωτάθλημα, είναι μέσα στους μεγάλους του κυπριακού ποδοσφαίρου και κατάφερε πολλά».

Ο Ιωσήφ Φράγκος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου παρουσίασε το επετειακό λογότυπο και ανακοίνωσε ορισμένες από τις επετειακές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στην χρονιά, μεταξύ των οποίων η συναυλία στο ΑΕΚ ΑRENA, επετειακός φιλικός αγώνας, συγγραφή – έκδοση Επετειακού Λευκώματος και ντοκιμαντέρ ιστορικής αναδρομής.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε η προβολή βίντεο με την ιστορική αναδρομή από το 1924 μέχρι το 1994 και δεύτερο βίντεο με την ιστορική αναδρομή από το 1994 μέχρι και σήμερα.

ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »