Breaking News

Έχουμε θέμα

Νοσηλευτές: Η Κύπρος έχει να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα

Η Κύπρος, παρ` όλες τις πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις, έχει να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα όσον αφορά στην ανάπτυξη της Νοσηλευτικής, ιδιαίτερα μέσα από τις επιχειρούμενες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, όπως η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, η αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και το Γε.Σ.Υ., αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, με την ευκαιρία της αυριανής Διεθνής Ημέρας Νοσηλευτών, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών.

«Οι αδυναμίες στο υφιστάμενο σύστημα απορρέουν από την ανεπαρκή χρηματοδότηση, την ελλιπή στελέχωση, την οργανωτική δομή του Υπουργείου Υγείας, την άνιση κατανομή των δαπανών, την ανισότητα στην πρόσβαση και κατανομή των υπηρεσιών, καθώς και στη μη ισορροπημένη κατανομή των πόρων», σημειώνει.
Προσθέτει ότι είναι καθήκον τους να διασφαλίσουν ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής κατανοούν ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή μας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε σχέση με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία για αντιμετώπιση των προκλήσεων σε ό,τι αφορά στην επιτυχία των Αειφόρων Αναπτυξιακών Στόχων (Sustainable Development Goals – SDGs) των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι οι νοσηλευτές είναι σε θέση να γνωρίζουν το πλαίσιο της παροχής φροντίδας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, της οικονομικής αποδοτικότητας, της αποτελεσματικότητας, της διαχείρισης των πόρων, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και της πρόσβασης στη φροντίδα.

«Οι αποφάσεις που κάθε Νοσηλευτής λαμβάνει στο πλαίσιο της καθημερινής άσκησης του επαγγέλματος, επηρεάζουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος. H συμμετοχή μας στην παροχή υπηρεσιών υγείας, εστιάζει στη διασφάλιση παροχής ποιοτικής φροντίδας, στην ίση πρόσβαση και κατανομή, στη συνέχεια της φροντίδας και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων και την ασφάλεια των ασθενών», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Σχετικά νέα

X
Translate »