Έχουμε θέμα

Μαρτύριο η ζωή των κατοίκων στον προσφυγικό συνοικισμό του Αγίου Ιωάννη

Τις ανησυχίες των κατοίκων του προσφυγικού συνοικισμού στον Άγιο Ιωάννη στην Λάρνακα, αφουγκράστηκε σήμερα η επιτροπή προσφύγων της Βουλής.

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τον τερματισμό του συμβολαίου τοποθέτησης ανελκυστήρων σε επτά πολυκατοικίες από το Τμήμα Πολεοδομίας λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης από μέρος του εργολάβου.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του συνοικισμού για την κατάσταση που επικρατεί, αφού έχουν αποκλειστεί οι πολυκατοικίες τους λόγω και της περίφραξης από έργα τα οποία ο εργολάβος πρόλαβε ήδη να ολοκληρώσει.

«Δυστυχώς μας έχουν πετάξει όλους, η πολεοδομία δεν κοιτάζει καθόλου την περιοχή μας,» ανέφερε ο Πρόεδρος της τοπικής επιτροπή του συνοικισμού.

Σύμφωνα με το Τμήμα πολεοδομίας σε τρεις μήνες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπροκήρυξης των προσφορών, κάτι που θεωρεί αδύνατο η επιτροπή προσφύγων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων κ. Κουκουμά ότι, «Αυτό δεν είναι δυνατό θα πρέπει να καταγραφούν οι εργασίες που έχουν γίνει, να υπολογιστούν αυτές που έχουν απομείνει να προκηρυχτούν προσφορές, να περιμένουν την υποβολή των προσφορών»

Να διεκδικήσει τους όρους του συμβολαίου η αρμόδια αρχή, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος της επιτροπής προσφύγων, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Καλούμε άμεσα όπως εφαρμοστούν οι όροι της σύμβασης, δεν είμαστε εδώ ούτε για να καλύψουμε εργολάβους, ούτε για να καλύψουμε πρόσθετα προβλήματα. Πρέπει ο εργολάβος να αναλάβει την ευθύνη του»

Προβλήματα αντιμετωπίζουν στο συγκεκριμένο συνοικισμό και με τα πλακόστρωτα που κατασκευάστηκαν για να οδηγούν τους κατοίκους στα διαμερίσματα τους και τα οποία είναι σπασμένα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, πολλοί από αυτούς, ηλικιωμένοι, ασθενείς και ευπαθείς, να δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους.

Πηγή: Ant1wo

Σχετικά νέα

X
Translate »