Έχουμε θέμα

Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη και η λογική πάει περίπατο…..

Εδώ και 3 χρόνια που ασχολούμαστε με την τοπική ενημέρωση της πόλης μας κάθε περίοδο των Καρναβαλιών πολλοί συμπολίτες μας επικοινωνούν μαζί μας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους γα το γεγονός ότι ο Δήμος Λάρνακας δεν διοργανώνει κάτι την Κυριακή  των καρναβαλιών, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο κόσμος να φεύγει για άλλες πόλεις, κάτι που για αρκετούς συμπολίτες μας συνεπάγεται κόστος και ταλαιπωρία.

Η σελίδα μας εδώ και 2 χρόνια κάθε χρόνο ασχολείται με το θέμα γιατί πιστεύουμε ότι η πόλη μας θα μπορούσε να διοργανώνει το δικό της καρναβάλι και να προσφέρει αυτήν τη μέρα στον κόσμο της.

Τα προηγούμενα 2 χρόνια έγιναν κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες από το Δήμο με DJ’S στην κεντρική εξέδρα της  των Φοινικούδων όμως δυστυχώς τόσο η ώρα όσο και η όλη διοργάνωση δεν ικανοποίησαν.

Η σελίδα μας εδώ και 2 χρόνια (όλα τα άρθρα μας παρατίθενται πιο κάτω) με επικοινωνία προς το Δήμο, διαβιβάσαμε την ιδέα ότι θα έπρεπε κάθε χρόνο να γίνεται μια μεγάλη παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, όπου ο κόσμος με τις οικογένειες του θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αυτή την όμορφη γιορτή χαράς ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ.

Φέτος με ιδιαίτερη χαρά είδαμε τη χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου ότι διοργανώνει παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση….μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που πάλι ξένισε τον κόσμο αλλά και εμάς είναι η ημέρα που επέλεξαν οι αρμόδιοι…Τσικνοπέμπτη….και κάπου εδώ η λογική πάει περίπατο……..

Αλήθεια με ποια λογική.…η Τσικνοπέμπτη είναι μια κανονικότατη εργάσιμη ημέρα, με φροντιστήρια, υποχρεώσεις και την επομένη σχολεία. Μπορεί σίγουρα να μαζευτεί κόσμος (και σε αυτό θα συμβάλουμε και εμείς) όμως η ουσία της όλης υπόθεσης είναι την Κυριακή των καρναβαλιών να προσφέρεις στον κόσμο σου κάτι, να τον κρατήσεις στην πόλη και να βοηθήσεις τις τοπικές επιχειρήσεις.

Εύλογα απορούν φίλοι στα μέσα μας….ΓΙΑΤΙ ΠΕΜΠΤΗ

Είναι καιρός επιτέλους αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις να βλέπουν με λογική κάποια πράγματα. Τα ίδια βιώσαμε και τα Χριστούγεννα με τις ανοιχτές συναυλίες με το αλαλούμ που έγινε με τις τοποθεσίες.

Η λογική του ”Αφού κάμνει η Λεμεσός καρναβάλι” δεν πείθει γιατί άλλες πόλεις και δήμοι κατάφεραν να χτίσουν το δικό τους καρναβάλι χωρίς να αναγκάζουν τον κόσμο τους να φεύγει σε άλλες πόλεις. Με την ίδια λογική Κατακλυσμό δεν έπρεπε να κάνει κανείς άλλος, όμως βλέπουμε τη Λεμεσό, την Πάφο και την Αγία Νάπα κάνουν χωρίς να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία ότι είναι μια γιορτή της Λάρνακας.

Αναμφίβολα η Λεμεσός αποτελεί τον Βασιλιά του καραναβαλιού στην Κύπρο και σίγουρα καμία πόλη δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο του, καθώς πρόκειται για ένα event το οποίο είναι ριζωμένο στην κουλτούρα της πόλης εδώ και χρόνια.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχουμε δει Δήμους (μικρούς και μεγάλους) να οργανώνουν τη δική τους παρέλαση οι οποίες κυρίως απευθύνονται κυρίως στα μικρά παιδιά και να σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Αγλατζιά, Πάφος, Σωτήρα, Παραλίμνι, Κόρνος, είναι μερικοί από τους Δήμους/Κοινότητες που τα τελευταία χρόνια έβαλαν το καρναβάλι στη ζωή τους.

Πιο κάτω παραθέτουμε όλα μας τα άρθρα που δημοσιεύσαμε επί του θέματος εδώ και 2 χρόνια

Καρναβαλίστικο πάρτυ στις Φοινικούδες – Για ποιους;;;;;;;;

 

Καρναβαλική παρέλαση στη Λάρνακα…δεν το ζητούμε το απαιτούμε

 

Παντού έκαναν παιδικές καρναβαλίστικες παρελάσεις, εμείς γιατί όχι…

 

Καρναβαλική παρέλαση στη Λάρνακα…

Σχετικά νέα

X
Translate »