Breaking News

Πολιτιστικά

Καρναβαλική παρέλαση στη Λάρνακα…

Γράφει το City of Larnaka

Αναμφίβολα η Λεμεσός αποτελεί τον Βασιλιά του καραναβαλιού στην Κύπρο και σίγουρα καμια πόλη δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο του, καθώς πρόκειται για ένα event το οποίο είναι ριζωμένο στην κουλτούρα της πόλης.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχου δει Δήμους (μικρούς και μεγάλους) να οργανώνουν τη δική τους παρέλαση οι οποίες κυρίως ανταποκρίνονται στα μικρά παιδιά. Αγλατζιά, Πάφος, Σωτήρα, Παραλίμνι είναι μερικοί από τους Δήμους που τα τελευτάι χρόνια έβαλαν το καρναβάλι στη ζωή τους.  Για να μην παρερμηνευτεί το άρθρο δεν μιλάμε για το επίπεδο Λεμεσού.

Η δική μας άποψη είναι πως θα μπορούσε ο Δήμος μας να διοργάνωνε μια καρναβαλική παιδική παρέλαση όπου θα έδινε την ευκαιρία στον κόσμο της πόλης που δεν θέλει να πάει Λεμεσό, να πέρασει μια όμορφη ημέρα στην πόλη μας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο έχει κόστος αλλά μια απλή διέλευση ή η μετατροπή των Φοινικούδων σε ένα Open Carnival Party με μουσική δεν θα κόστιζε σχεδόν τίποτα, αντιθέτως θα έδινε την ευκαιρία τόσο στους δημότες να ξεφύγουν χωρίς επιπλέον κόστος (έξοδα να πάνε Λεμεσό) και στις επιχειρήσεις να κερσίσουν ακόμη μια καλή ημέρα για τη λειτουργία τους.

 

DSC01305

Σχετικά νέα

X
Translate »