Όμορφα της Πόλης

Η τελευταία βόλτα, το τελευταίο Σάββατο στη Δημοτική Λαϊκή Aγορά της πόλης μας όπως τη γνωρίσαμε

Τελευταία Βόλτα στην Λαϊκή Αγορά.

Σήμερα είναι η τελευταία φορά που λειτουργεί η Δημοτική Λαϊκή Αγορά στην μορφή την οποία εμείς οι νεώτεροι γνωρίσαμε. Η πικρή αλήθεια είναι ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να την είχαμε γνωρίσει εφόσον η ανοικοδόμηση νέας Δημοτικής Αγοράς συζητείται δεκαετίες τώρα και λάθη και παραλείψεις άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε αδικαιολόγητα την κράτησαν για χρόνια στην παρούσα μορφή. Στις πράξεις όμως μετά από καιρό οι εργασίες για την νέα Δημοτική Λαϊκή Αγορά ξεκινούν και είναι επιβεβλημένη η μετακίνηση σε άλλο χώρο μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.

Η αλήθεια είναι ότι την υφιστάμενη αγορά την αγάπησα λίγο τα χρώματα, τα αρώματα, τα χωραττα, οι φωνές ο καφές του Λαϊκού στις κάσιες των φρούτων και των φθαρτών με κράτησαν συντροφιά στα μετα το ξενύχτι ή τα αγουροξυπνημενα Σαββατιάτικα πρωινά μου.

Το στοίχημα δεν είναι η οικοδόμηση ενός νέου κτιρίου αλλά η μεταλαμπάδευση της ψυχής της αγοράς στο νέο κτίριο. Όχι μόνο την μυρωδιά του ψαριού αλλά και το χαμόγελο του ψαρά, όχι μόνο τα αρώματα των φρούτων αλλά και το χωρρατο του πραματευτή, όχι μόνο την μυρωδιά της σπιτικής τυρόπιτα και του γλυκού του κουταλιού αλλά και την γεμάτη περηφάνια της γυναίκας που το φτιάξε…

Να κρατήσουμε την Κύπρο μέσα από τα χέρια αλλά και τα προϊόντα του λαού μας.

Υλικό: Mάριος Κουκουμάς (Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ Λάρνακας)

 

Η νέα όψη που θα έχει η νέα δημοτική αγορά  

 

Σχετικά νέα

X
Translate »