Γενικά

Η Αθηένου γιορτάζει την μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Φωκά

Η Αθηένου, γιορτάζει πανηγυρικά τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Φωκά. Από τις 6:30 π.μ. τελείται Όρθρος και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Φωκά.

 Στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στις 7μ.μ. θα γίνει περιφορά της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος από Εφέδρους Καταδρομείς,  Προσκόπους και της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Της περιφοράς θα προΐσταται ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας, πλαισιούμενος από το Ιερατείο του Δήμου. Η περιφορά θα πραγματοποιηθεί σε δρόμους της Αθηένου, όπου θα αναπεμφθεί σύντομη δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών.

Στις 8:15μ.μ. θα τελεστεί παράκληση στον Άγιο Φωκά. Με την ευκαιρία των εορτασμών, από τις 9 το βράδυ ως τις 10:30μ.μ. το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο και η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου «Inspirazione» της Έλενας Τσιγαρίδου, θα είναι ανοιχτά για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά νέα

X
Translate »